Fredag 26. mai åpner sommersesongen hos Terna brygge på Sula. Det skjer med korpsmusikk, allsang og bryggedans. Denne dagen holder Sørburøy skolekorps konsert på dagen og så blir det bryggedans på kvelden med Dagfinn Gården.

Daglig leder fra Terna brygge, Tove Cecilie Fasting, gleder seg veldig til besøk fra et av nordværene:

- Det er første gang Terna brygge markerer sesongstart på denne måten, og det er spesielt gledelig at Sula for første gang får besøk av musikere fra Sørburøy. Foruten det herlige skolekorpset, kommer også humørsprederen og enmannsorkesteret Dagfinn Gården - også han opprinnelig fra Sørburøy, sier hun.

- Øyene må stå sammen

Tove Cecilie Fasting, som også sitter i Øyrådet, har et større ønske med dette enn å trekke folk til Sula. Hun ønsker også å bidra til å knytte bedre bånd mellom øyene og fremme talenter som finnes i øyrekka.

Tove Cecilie Fasting

- Sørburøy skolekorps viser at det jobbes seriøs med kultur også på mindre steder, og speiler det spesielle samfunnet. De kjemper sammen for å sikre ei fremtid. Vi kjenner oss igjen i deres situasjon på Sula, understreker hun og håper at sulværinger og andre besøkende støtter opp om initiativet: Og folk om Dagfinn, som har gjort det bra i andre deler av Norge, bør også spille på sine hjemsteder. Dagfinn Gården er et oppkomme og er en garantist for god stemning, sier Fasting.

"Korps-sensasjonen"

Sørburøy skolekorps er et av Norges minste korps, men til gjengjeld er de svært flinke. Så sent som i oktober i fjor vant de ifølge Fasting den gjeve solistprisen i Rennebuspæll.

Slik omtalte Trønderavisas John Arne Moen korpssensasjonen i Rennebu: «At ei øy med drøyt 30 innbyggere har eget skolekorps er verd en applaus i seg selv», sa konferansier Kenneth Teigen da korpset fra Froan ble introdusert. Da korpset reiste seg nærmere 20 minutter senere, ble de takket av med trampeklapp. Da var det ingen som tenkte på antallet – verken på scenen eller hjemme på øya. Musikkopplevelsen var stor.De andre korpsene, med opp mot 100 medlemmer, stilte med gnistrende danseshow – mens skoleelevene fra Sørburøya gjorde det de kan bedre enn noen andre: De spilte."

På Sula skal de spille likt Rennebu og vil underholde med morsomme og populære låter som: «Hit the Road Jack», «Sixteen Tons», «Fever», «Waterloo» og «We are the Champions».

Dagfinn Gården Foto: Bjørg Støen

Allsang og bryggedans

Dagfinn Gården har spilt på en rekke dansefester landet rundt. På Sula skal han lede både allsang og bryggedans.

- Dagfinn Gården spiller musikk i flere genre og fra et stort repertoar. Med trekkspillet sitt opptrer han med alt fra gammeldans til moderne dansebandmusikk, og synger mange kjente sanger der publikum kan nynne eller synge med. Han forteller også historier knyttet til artistene, forteller Fasting.