- Det er så få band vi kjenner, sa flere blant publikum fradag kveld. Kanskje var det derfor det tok tid før publikum ble skikkelig varme i trøya.

Det er sikkert ikke den mest takknemlige oppgaven å være blant de første som opptrer på en festival, særlig ikke når kvelden ennå er ung og publikum er fåtallig. Men det er heller ingen selvfølge at stemningen stiger i takt med at kvelden nærmer seg natt, og barbesøkene har vært flere.

For både Harvest  og 10cc hadde god kontakt med publikum, og det samme må sies om folkrockbandet Lomsk. Ikke minst da de fikk deler av et nokså stillesittende publikum med i en artig togdans.

Så var det John Olav Nilsen og Nordsjøen sin tur, men selv om Nilsen og bandet hans både er spilt ganske mye på radio, og er kjent for mange, så traff han nok ikke sitt publikum på Frøya. Det ble nesten litt pinlig da noen få tilhørere sto inntil scenekanten, og resten holdt seg på god avstand.

Vi skal ikke hevde at det var artistens skyld, men heller at John Olav Nilsen og Nordsjøen og deres noe spesielle gatepop ennå ikke er oppdaget av folk i øyregionen. Og som flere nevnte til avisas utsendte fredag kveld; - det er så få artister og band vi kjenner i kveld.

Stagedolls fikk opp stemningen

Så kjente de til gjengjeld Stage Dolls, som fikk oppgaven med å avrunde den første kvelden av årets Frøyafestival på Siholmen. Trondheimsbandet, som man kanskje skulle tro var på tur nedover etter over 30 år som artister, klarte raskt å samle et etter hvert ganske stort publikum foran scenen. Og de holdt publikum der, ikke minst takket være en svært opplagt frontfigur, Torstein Flakne, som flørtet hemningsløst med publikum. Tilhørerne sang med da bandet vartet opp med en mengde kjente sanger fra sin lange rockekarriere.

I dag er det nye artister som opptrer på Siholmen, og det sies at ikke minst Kurt Nilsen kan bli et trekkplaster blant øyregionens festivalgjengere.