Av og til kaller de seg Midlertidig, andre ganger bruker de den engelske varianten med Temporary. Alltid er det de to gutta, Mikal Øgaard fra Oslo og Jonas Peitersen fra Ansnes. Det vakte oppsikt da Temporary i vinter vant konkurransen Bandwagon, der premien blant annet besto av "festivalpass" til en av Norges mest kjente festivaler, Norwegian Wood.

Sist fredag sto gutta på scenen. Film- og tvstudent Adrian Bredesen fra Sandstad møtte gutta under og etter Norwegian Wood, og i denne vidoen får vi smakebiter fra festivalscenen og en prat med gutta.

I HF+ og dagens utgave av Hitra-Frøya (eAvis og papir) kan du også lese intervju med gutta.

Innholdsrikt 2016

Jonas Peitersen og Mikael Øgaard traff hverandre på Trøndertun folkehøgskole og det siste året har det skjedd mye for guttene. Første steg mot drømmen om å leve som musikere var konkurransen Bandwagon. Bandwagon er en kåring av Norges beste uetablerte band eller artist, samt beste nye låt og beste videodemo. Konkurransen arrangeres av lokalaviser over hele landet, Nettavisen, Ordentlig Radio og Rock City, det nasjonale kompetansesenteret for pop og rock.

Her ble duoen plukket ut til å spille på Gramo Underwood under Norwegian Wood. I januar ble Midlertidig kåret til årets nykommere under Adresseavisens årlige kåring Ut-Awards.

Folkinspirert

- Musikken vi spiller er rolig og dempa. Det er morderne folkemusikk der vi bruker elgitar. Det blir en helt annen sound enn det man har hørt før, forklarte Mikael Øgaard da lokalavisa intervjuet dem i vinter.

- Jeg tør ikke å si at jeg er en av dem ennå, sa en beskjeden Jonas Peitersen som er i ferd med å føye seg inn i rekken av dyktige fremadstormende musikere fra Hitra.

Guttene er ikke i tvil om at slike utmerkelse hjelper dem på veien mot å nå målet å leve av musikken sin.

- Vi må fortsatt gjøre vår jobb, men vi får spille mer på radio, og vi bli kontaktet av folk som vi kanskje ikke selv hadde tenkt på å ta kontakt med.

Jonas Peitersen og Mikael Øgaard (t.v.) traff hverandre på Trøndertun folkehøgskole og det siste året har det skjedd mye for guttene.