Hege Selvåg Karlstad har vært med i en konkurranse arrangert av Electrolux og Aperitif, hvor premien er helikoptertur fra Oslo til Geilo og en hel dag med mesterkokk Terje Ness som tar med Hege og hennes venner på matsafari.

– Dette blir en drømmedag for en matentusiast som meg, sier en opprømt Hege.

Konkurransen gikk ut på i første omgang sende inn bilde av et måltid basert på lokale råvarer til Instagram; #minlokalefavoritt.

300 konkurrenter

300 innlegg var med i konkurransen, og Hege ble plukket ut som en av 20 som gikk til finalen.

– Nå skulle vi sende inn oppskriften, samt eventuelt nytt bilde. Det var også lov å optimalisere oppskriften litt hvis vi ønsket.

Blod, svette og tårer

Hege satte av en hel helg til arbeidet.

– Det ligger blod, svette og tårer bak dette.  Det tok ca 12 timer å fullføre alt fra planlegging, matlaging, redigering og fotografering. Og da har jeg ikke tatt med tiden det tok å skaffe lokale råvarer, forteller matentusiasten.

– Men resultatet ble bra, og jeg ble belønnet med en meget etterlengtet seier, sier en storfornøyd hitterværing.

Helikopter og matsafari

Som vinner blir Hege sammen med tre utvalgte venner fraktet i helikopter fra Oslo til Geilo. Her lander troppen på Vestlia Resort og ferden går videre til Norsk Matglede, en av Norges mest kjente matfestivaler med fokus på lokale råvarer og kortreist mat.

De vil ta med seg utvalgte råvarer og kjøre kanefart opp til foten av Hallingskarvet. Her står en utendørs Pop Up-restaurant og et mobilt kjøkken klart til disposisjon. Sammen med sitt følge får Hege delta på et spennende matkurs i regi av Terje Ness, og sammen skal de lage en deilig treretters middag, basert på Heges vinnerrett.

Dagen avsluttes med helikoptertur tilbake til Oslo i høstskumringen.

Vinneroppskriften blir presentert i Heges matspalte i lokalavisa førstkommende fredag.

Hege Karlstad (Foto: Einar Brendboe)