- Hva kan publikum forvente av deg denne gangen - den rolige Kurt eller den rocka Kurt?

- Publikum vil få litt av begge deler, så bare å sette igjen campingstolen hjemme, her skal det synges og danses. Det er bare å glede seg!

Det forteller Kurt Nilsen til lokalavisa bare få dager før han ankommer Frøyafestivalen.

Kurt Nilsen har klart å få god stemning blant festivalpublikummet de to gangene han har vært her tidligere. Foto: Kim Jektvik

"- Tusen takk, Frøya, jeg håper å komme tilbake", sa en oppstemt Kurt Nilsen i intervjuet med HF-TV etter konserten i 2011. Denne sommeren blir det tredje gang han spiller på Frøya. Lørdag kveld går den populære bergenseren på scenen på det nye festivalområdet på Siholmen på Sistranda. Nilsen ligger klart på topp i popularitet blant de ti artistene som er booket til årets festival. I lokalavisas uhøytidelige avstemming har han i skrivende stund nær en tredjedel av stemmene.

Hvilken artist er hovedgrunnen til at du drar på årets utgave av Frøyafestival? 10cc Kurt Nilsen Jan Ove Oslo Ess John Olav Nilsen og Nordsjøen Harvest Lomsk Stage Dolls Extreme Pleasure Sørgekåpe Barnas piratfest Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hvilken artist er hovedgrunnen til at du drar på årets utgave av Frøyafestival? 10cc 8% Kurt Nilsen 40% Jan Ove 9% Oslo Ess 8% John Olav Nilsen og Nordsjøen 1% Harvest 0% Lomsk 3% Stage Dolls 19% Extreme Pleasure 5% Sørgekåpe 1% Barnas piratfest 6% Du har allerede stemt 270 stemmer

Nilsen sier han husker det forrige besøket godt.

- Det er veldig godt liv og topp stemning, et fantastisk publikum. Det er alltid en fryd å spille for dem. De synger med og det liker vi, sier han om festivalgjengerne på Frøya.

Her har vi samlet alle sakene om Frøyafestivalen. Sjekk vår samleside

Han er travelt opptatt og rekker ikke stort annet her ute enn å gjøre lydprøver og gå på scenen før han må videre.

- Jeg skulle så veldig gjerne hatt tid til å se meg om i øyregionen. Men når vi kommer fra jobb på fredagen, har opprigg og lydprøver på konsertdag så blir det dessverre altfor lite tid til sightseeing, sier han.