Sola skinner fra skyfri himmel og Fjellværøya viser seg fra sin aller beste side. Slik er det ofte når man skal møte faderen av lys og varme, Åge Aleksandersen. Åge er på hyttetur som en velfortjent pause i innspillingen av hans nye album ”Veien Hjem”.

- Er det ikke alltid fint vær her ute da? I alle fall når jeg er her, spøker Åge og byr på kaffetår.

Fem tusen i fjor

Video-singelen «veien hjem» er allerede sluppet og om kort tid kommer også albumet i sin helhet. For det skal ikke stå på produktiviteten hos den vante stemmen fra Namsos.

- Det staves «veien hjem», men jeg sier «vein Heim» eller «hjæm». Jeg uttaler sjelden tekstene mine slik jeg skriver dem, men det skrives i allefall «veien hjem», retter Åge.

Hør nylåta ved å klikke på video-bildet i denne artikkelen

Fjorårets dobbeltkonsert i Knarrlagsundet var mildt sagt en suksess og over fem tusen tilskuere tok turen til Ulvøya for å se Åge på det man nesten snart kan kalle hjemmebane.

- Det er vel nesten for godt til å være sant, og bare så vidt lov å drømme om at like mange finner veien i år, legger Åge ydmykt til.

- Violet Road er et fantastisk band og skikkelige ordentlige gutter. De er nesten for gode til å være sanne av og til, ler Åge spøkefullt.

Tar med to ringrever

Det skal i all fall ikke stå på underholdningen under storhelga 4. og 5. juli, for Åge kommer ikke alene i år heller. Bak seg har han fortsatt det taktfaste sambandet og sammen med seg bringer han to gjester i år også. To ringrever i bransjen som nok vil løfte stemningen ytterligere om slikt er mulig.

- I år tar jeg med meg Henning Kvitnes og Hanne Boel som gjesteartister til Knarren. To dyktige artister med to store stemmer så det skal bli moro, sier Åge og titter fornøyd over kaffekoppen.

- Vi glær oss, sier han.