Torsdag 1. juni slippes billettene til årets Maren-oppsetning.

Spelet har premiere i Dolm-kirke på Hitra 8. august og spilles hver dag til og med 12. august. Det er Kari Wist Holm og Gunhild Hjertaas som er produsenter av årets spel. Hjertaas og Wist Holm satte i fjor sommer opp den trønderske versjonen av William Shakespeares ”En midtsommernattsdrøm” på gården Hjertåsen på Hitra.

En oppsetning det blir snakket lenge om framover

Det er Hjertaas selv som spiller hovedrollen Maren i år, noe hun også gjorde i 2009. Sammen med henne på scenen står både profesjonelle- og amatørskuespillere. Maren Johanne Olsdatter ble dømt til døden for giftmord på sin mann og henrettet sommeren 1849.

- Sommerens Maren blir et sterkt møte med Maren og sambygdingene. Ingen er utelukkende slemme eller snille, de er deg og meg som handler ut ifra det de tror er best- eller enklest, forteller regissør Holmen.

Holmen mener de nydelige omgivelsene på Dolm og den vakre musikken som er fremført av strykere og kor gjør at dette blir en oppsetning det blir snakket lenge om framover.

Line Heie Hallem spilte Maren i 2015-oppsetninga. Foto: Cecilia Brurok

Spelet hadde sin spede begynnelse i 1982

Maren- dømt til døden ble først satt opp i 1982, men Marenspillet slik vi kjenner det i dag er, er skapt ut av de endringene som ble gjort i 1986, da skoleforestillingen fra 1982 ble omgjort til amatørteater. Etter en pause på 12 år ble det igjen satt opp i 1998 og er siden 1999 blitt satt opp hvert andre år.