Anders Jektvik, Bendik, Bow to Each Other, Ingebjørg Bratland og No. 4 er de fem nominerte til årets Bendiksenpris, artistenes egen pris. Bendiksenprisen er på 100.000 kroner og deles ut i regi av landets største interesseorganisasjon for artister, GramArt. I år er det sjuende gang at den prestisjetunge musikkprisen deles ut og vinneren offentliggjøres på GramArts sommerfest den 24. mai.

Bendiksenprisen skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist. Prisen ble gitt av Kulturdepartementet i anledning GramArts 20-årsjubileum i 2009. GramArts styre, som selv er artister, kårer vinneren.

- Gøy å bli lagt merke til

- Det var overraskende, og veldig gledelig å bli nominert til Bendiksenprisen. Det er gøy å bli lagt merke til. Dette er rett og slett inspirerende, sier Anders Jektvik i en pressemelding.

Tidligere vinnere av Bendiksenprisen har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014) og Spidergawd (2015).

Om Bendiksenprisen

Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til.

- Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen, skriver Kulturmeglerne.