Anders Jektvik kommer til å åpne 2016-utgaven av Frøyafestivalen, den tiende i rekken.

- Vi var jo en av de første arrangørene som ga plass til Anders på en stor festivalscene. Aller først var det debut med familiebandet, for senere å komme med sitt første egne band. Og etter hasns gjennombrudd, har han jo også gjestet oss. Og nå er han jo er en artist hele Norge har glede av, og da er det vel ikke unaturlig at Anders får æren av å åpne jubiileums-festivalen fredag 5. august, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

Anders Jektvik med band og strykere imponerte fredag kveld med sin konsert i Frøya kulturhus.

- Anders Jekvik hadde publikum med seg fra første stund. Hitterværingen snakker gjennom sangene sine, og de er det mange som kan tekstene på etterhvert. Men han er jo også en utmerket gitarist, og med band og strykere lot han den musikalske briljeringen få friere spillerom enn undertegnede har hørt før. Noe publikum viste å sette pris på ved spontan applaus etter soloer fra Anders eller de andre i bandet, skrev Hitra-Frøyas anmelder etter konserten. Anders og co holdt det gående gjennom en time og 45 minutter med sine egne sanger.

- At det nesten ikke var dødpunkter sier litt om hvilket låtmateriale artisten etterhvert besitter, skrev lokalavisa. Nå kan fansen altså se fram til en ny runde med Anders Jektvik om noen måneder.

Stenhaug i Frøyafestivalen har lovet et jubileums-program med både internasjonale, nasjonale og lokale musikere.

- Anders er jo en av de unge, regionale artister vi tidlig har gitt sjansen til å spille for et stort publikum, og derfor er det nå godt å se at han har tatt flere skritt mot artisttoppen i Norge, sier Stenhaug.