- ALLE som har spilt her de ni foregående årene, ønsker seg tilbake. Det er derfor veldig vanskelig å velge hvem vi skal finne plass til, sier Hallbjørn Stenhaug drøye åtte måneder før jubileums-festivalen åpner den 5. august.

Allerede har Stenhaug ifølge seg selv drevet forhandlinger med artister i snart et år med tanke på det som skal bli tidenes festival i øyregionen. For Stenhaug har lovet tidligere at jubileumsfesten skal overgå alt som tidligere er gjort på Siholmen, og den lovnaden står han ved ennå. Det kan bli tøft for en festival som har hatt disse navnene på plakaten det siste lille tiåret:

Artist-rekka

Åge, Kaizers, De Lillos, Vamp, Kurt Nilsen, DDE, Stage Dolls, Donkeyboy, Chand, Rita Eriksen, Jonas Fjeld, Henning Kvitnes, Poul Krebs, Odd Nordstoga, Vestlandsfanden, Violet Road, Boney M, Plumbo, Carola, Too Far Gone, Bjørn Eidsvåg, Di Derre, Karpe Diem, Ole Paus, Johnny Logan… og rekka er enda lenger…

SE VÅR SAMLESIDE MED ALT FRA FRØYAFESTIVALEN HER

- Som festivalsjef vet jeg at publikum har noe meget stort å se fram til i 2016. Vi kommer til å satse stort med toppartister begge kvelder på Siholmen. Vi dropper konserten i Sletta kirke og underholdning på dagtid lørdag for å konsentrere oss om to store kvelder på Siholmen. Kveldskonsertene er så store at det krever omfattende lyd og lysprøver og storskjerm-produksjon på dagtid, sier festivalsjefen.

Slipper navn utpå nyåret

Hvilke artister det er snakk om, vil han ikke si  stort om ennå. «Som vanlig» venter han til utpå nyåret, gjerne fra februar og utover, med å dryppe info om headlinerne. På festivalens hjemmeside er det likevel de siste ukene publisert youtube-videoer fra flere artister, uten at årsaken er forklart nærmere.

- Vi har på vår hjemmeside lagt ut noen bilder av artister som KANSKJE kommer i 2016. Så får praten jo starte om hvem som egentlig kommer, sier festivalsjefen kryptisk, før han fortsetter:

_ Vi har valgt å gi plass til artister som har fått sitt gjennombrudd på festivalen, så de kommer nå tilbake som enda større navn enn da de spilte her for første gang. Vi har norske og nordiske toppartister. Noen har vært på Frøyafestivalen tidligere, andre er nye, av den enkle grunn at vi tidligere ikke har hatt penger nok til å hente artister som krever så store honorarer. Vi har verdensnavn på plakaten, artister med mer enn 30 år og 5.000 konserter bak seg, sier Stenhaug, og legger til:

- Stort mer kan vel ikke engang Olavsfestdagene  ønske seg…

​Tidlig fra vorspielet

Tirsdag skrev lokalavisa Hitra-Frøya at Frøyafestivalen får økt tilskudd fra Sør-Trøndelag fylkeskommune til gjennomføringa. Festivalen holdes i år 5.-6. august og grunntanken er som før, lover festivalen: god musikk, god mat og hyggelig samvær.

Mye av poenget er at folk, unge og eldre, skal kose seg sammen, og at programmet skal være så bra tidlig på kvelden at folk kommer seg opp av godstolen og ut på festivalområdet.

- Her kan trønderne umulig sitte hjemme på terrassen og holde privat party for å komme til festivalen ved midnattstider, sier Stenhaug

De første billettene til 10-årsjubileet legges ut allerede mandag 7. desember lokalt på butikkene hos Coop Elektro og Coop Marked Hamarvik.

- For første gang legger vi ut billetter før jul.  Det er jo en fin julegaveide, som for øvrig mange andre musikkfestivaler også benytter seg av. Det blir billigere enn ved inngangen, men det er også meget begrenset antall billetter vi legger ut nå, sier han.

Fortsatt øyhopping

Siden festivalen vil konsentrere seg om ettermiddag/kvelds-tilbudet, er Hotel Frøya og handelsstanden ifølge Stenhaug i gang med å se på muligheten for å lage noe for barn og familier i sentrumsområdet lørdag ettermiddag. Den populære øyhoppingen – der en av festivalartistene/bandene spiller i Øyrekka på lørdag, blir gjentatt også i år, forsikrer han.​