- Det var dette vi ville oppleve da vi kom til Norge. Å få møte lokale folk, smake maten deres og få se hva de lager. Vi har kjøpt oss både laks og strømper, lo amerikanerne Darlene Schmid og og Joseph Knapp da de var på besøk.

- Vi var kjempespent da vi prøvde med oss med mathall, men responsen var veldig bra. Folk er veldig opptatt av kortreist kvalitetsmat, forteller Torill M. Pettersen som er daglig leder i Frøya Næringsforum.

- Derfor vil vi prøve å få ha åpent mathallen flere ganger i året og gjerne i kombinasjon med kultur og historie. Mat hører sammen med slike arrangement, så det tror jeg kan bli bra, legger hun til.

Kunst og saueskinn

Som i oktober, kan man kjøpe og smake mat. Øl får man også kjøpt med seg, men ikke smakt der og da. Dette på grunn av at man ikke kan gjøre det begge deler i samme lokale, opplyser Pettersen.

- Ellers stiller Astrid Reppe ut bilder og det vil også være mulighet for å kjøpe seg saueskinn i tillegg til mat og drikke, sier Pettersen.

Fredag den 11. desember og lørdag den 12. desember vil mathallen være åpen i Næringens hus på Sistranda, ved Frivillighetssentralen.

Dette er noen av produsentene du treffer der:

  • Dalpro AS (lørdag)

  • Go Mat Frøya(fredag og lørdag)

  • Garnviks røkeri (fredag og lørdag)

  • Storm Brygghus (lørdag)

  • Ansnes Brygger As (fredag og lørdag)