I fjor leste skoleelever fra Hitra rundt 430 bøker i løpet av sommeren. Det tilsvarer cirka 12 bøker for hver elev. Disse tallene inkluderer også bøker som foreldrene har kjøpt, hvis elevene har lest dem.

- På skolen er det ofte tidspress i forhold til at man må lese en bok. Om sommeren håper vi elevene kan selv velge hva de vil lese, og gjøre det i et passende tempo. Men vi håper jo at vi kan slå fjorårets rekord. Det hadde vært gøy, sier bibliotekar Wenche Børø Larsen.

- Ta med deg boka digitalt [M1]

Gjennom kampanjen sommerles, oppfordres elever til å lese bøker på tradisjonell måte med papirbok. Eller benytte seg av bibliotekets andre tilbud. Det inkluderer lydbøker eller å låne bøker digitalt, gjennom såkalt e-bok.

 - Nytt i år er at barn og voksne kan låne bøker digitalt og ta de med seg på flyet, sommerferien eller hvor ellers de måtte ønske, uten å måtte ha med seg fysiske bøker. Det funker på både nettbrett og mobil, forteller Larsen fornøyd.

Låner filmer

Flere av skoleelevene som vi snakket med virket positive til å bruke bibliotekets tilbud om sommeren.

- Jeg kommer nok til å låne meg et par bøker. For jeg er glad i å lese, forteller Maren Ansnes Haltland (11

- Kanskje jeg kommer til å låne noen bøker, men jeg liker best lydbok, sier Mia Helsø (12).

- De har mye filmer her, så jeg kommer nok til å se film i sommer, smiler Signe Lian Heggvik (11).

I august skal elevene samles etter sommeren og gå igjennom hvor mange bøker de har lest. Det er også lovt ut is til elevene som møter opp.

Maren, Mia og Signe viser fram noen av bøkene de vurderer å låne i sommer.