Kunsthåndverkeren Terje Norheim åpner i dag en salgsutstilling med sine treskulpturer i Fyrmesterhuset på Sula. Terje Norheim har hus og familie på Sula, men er en allsidig kunsthåndtverker fra Trondheim. I mange år har han jobbet med treskjæring. Han har hatt flere utstillinger i Trøndelag og spesielt nok - på prærien i den norskamerikanske byen Mankota i Minnesota.

Foto og bøker

Han har i de siste årene vært mest kjent for sine fotografier og bøker. Nylig lanserte han sin bok nummer to om Sulas 154 hus: Husan på Sula. Han har også bidratt vesentlig til det nye Sula fiskeværsmuseum.

Hans forrige bok: Ro ro til fiskevær, blir nå lagt ut på nett som en del av Sula museums nettside. Terje har også hatt fotoutstillinger på Sula.

Odin og Balder

Men nå er det en annen side av hans virke som blir stilt ut. Norheim har i mange år vært en flittig treskjærer. Temaet sier seg selv: Det er relieffer og skulpturer i tre hentet fra vår norrøne fortid. Her er både Odin og Balder. I tillegg lager han flotte trefjøler som nesten er for fine til å skjære på. Salgsutstillingen vil henge hele sommeren i kafeen.