- Idet vi beveger oss sakte, men sikkert mot den mørke årstida passer det fint å hylle sola og dens livgivende kraft, sier Viggja Voices i en pressemelding.

Lørdag 9. september tar vokalsekstetten turen til Sandstad kirke og gjennom sitt spennende konsertsamarbeid har de med seg den kjente komponisten og musikeren Frode Fjellheim.

Engasjert i lokalt kulturliv

Viggja Voices vant høsten 2015 vokalgruppeklassen i NM for kor, og som ett av fire kor oppnådde de gulldiplom. Gruppen har base i Viggja, Skaun og består av tre damer og tre menn.

Dette er første gang vokalgruppen opptrer på Hitra noe som er ekstra stas siden et av korets medlemmer, Charlotte Stav, jobber i Hitra kulturskole og er dirigent for koret Hitterklang.

- Jeg er så glad for at vi tar en av konsertene her ute, forteller Charlotte spent til lokalavisa.

Viggja Voices tar med seg et par av folketonene de har jobba med tidligere til konserten på Hitra, i tillegg til all den spennende Fjellheim-musikken som har krøpet innunder huden til gruppa i løpet av våren og sommeren, forteller de.

Charlotte Stav er i tillegg til å være en del av Viggja Voices dirigent for det lokale koret Hitterklang. (arkivfoto).

Viden kjent etter Frozen

Frode Fjellheim har gjort utrolig mye spennende både som komponist, musiker og instruktør. Han har vært sentral i Trondheims musikkmiljø i en årrekke, blant annet gjennom sin rolle i bandet Transjoik, eller Frode Fjellheim Jazzjoik Ensemble som de het i starten, fortelles det videre i pressemeldingen.

Det mest eksotiske er kanskje at Fjellheim har bidratt til å starte det første universitetsstudiet i joik. Etter hvert har Fjellheim blitt viden kjent, både innenlands og utenlands. I forbindelse med Disney-filmen Frozen ble han for alvor en ettertraktet person i korverdenen.

- Låta Vuelie, som altså var sentral i filmen Frozen, står selvsagt på programmet når Viggja Voices inviterer til konsert med Frode. I tillegg blir det innslag fra både hans arktisk messe og fra den kritikerroste plata Solkvad.

Fjellheims musikk forener elementer av joik, folketoner og moderne verdensmusikk. De samiske innslagene er tydelig til stede og vitner om joikens suggererende effekt. Tekstmaterialet er ei blanding av norsk, latin og sørsamisk, men musikken er universell og ord blir overflødige når Frode sitt tonespråk får utfolde seg.

Sola står i høysetet

- Vi har lenge hatt lyst til å gjøre et prosjekt med Frode, og vi mener at kombinasjonen av joik og folketoner er helt uslåelig, sier Anne Karin Støren i Viggja Voices.

- Vi føler at musikken kler oss godt, så håper vi bare at publikum er enige.

Konserten med Fjellheim har fått navnet “Beaivváš – Lat no soli skine” hvor det er sola og lyset som spiller den musikalske hovedrollen.

- Musikken tegner et bilde av lys og mørke, solas livgivende kraft, universets storslagenhet og en sterk tilhørighet til naturen og menneskene rundt oss.

Konserten i Sandstad kirke arrangeres i samarbeid med Hitra kommune. Billetter kan kjøpes via nettsiden Hoopla eller i døra i forkant konserten.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no