Som lokalavisa tidligere har skrevet om er Frøya en av 43 kommuner i landet som kan måtte tilbakebetale momsfritak i forbindelse med bygging og drift av kulturhus.

Stavanger og Kristiansand kommune som allerede har fått krav om 256 og 294 millioner fra Skatteetaten, sier de vil sloss mot summene de plutselig skal måtte betale, etter myndighetenes helomvending.

- Kan ødelegge kulturlivet

- Vi har ikke fått noe krav ennå, men har regnet ut at det kan koste oss et sted mellom 12-15 millioner ut i fra det som ligger til grunn hos de kommunene som har fått krav, sier rådmannen.

Hun forteller videre at de har hatt kontakt med kulturdepartementet, som jobber med saken.

- For mange små kommuner kan dette ha store konsekvenser som kan ødelegge kulturlivet, så jeg håper de finner en god løsning på dette, forteller Mosebakken.

- Jobber med saken

Lokalavisa tok også kontakt med Kulturdepartementet for å høre om hvordan saken står så langt. Der ble vi henvist videre til Finansdepartementet, og så videre til Skatteetaten, som har sendt ut kravet.

- Jeg kan ikke gi deg et svar i dag, men foreløpig er det kun Stavanger og Kristiansand som har fått et krav. Vi jobber med saken, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, Ernst Arne Larsen, til lokalavisa Hitra-Frøya.