Den danske stjerna Hanne Boel sto på scenen under den aller første Frøyafestivalen for ti år siden. På sensommeren kommer hun tilbake igjen for å spille for publikum under jubileumsfestivalen.

- Hun er et av de aller største artistnavnene i Norden på 90-tallet. Hun har senere flørtet med både jazz, soul, blues og rock, og behersker jo alle stilarter, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug når han presenterer hittil siste artist ut under Frøyafestivalens 10-årsjubileum. Fra før har han presentert blant andre Anders Jektvik, D-A-D, Lomsk, de  kvinnelige rockeartistene i Gasoline, Dag Ingebrigtsen og Boney M.

- Hanne Boel er også utnevnt til professor i sang på Konservatoriet i København, så det er en allsidig dame vi igjen får på besøk. Denne gang har hun med seg spesielt utvalgte backingmusikere for å være sikker på at vårt publikum får enda en stor musikkopplevelse, sier Stenhaug.

Boel er en av Danmarks mestselgende artister gjennom tidene. Her i Norge fikk hun sitt virkelige gjennombrudd med albumet "Kinda Soul" fra 1992, og er blitt kjent  med låter som "Starting all over again" og "Don´ know much about love".