Fullt hus under Frøyafestivalens konsert i Sletta kirke, betyr gjerne også katotiske tilstander langs veien. Som vårt illustrasjonsbilde fra 2012, da Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen trakk fullt hus. Som viskrev den gangen, sto det biler langs veien i rundt hundre meters lengde. Ikke ufarlig når det er snakk om smal vei og uoversiktlige svinger og bakketopper, og det attpåtil er 80-sone.

I år fyller festivalledelsen på med parkeringsvakter, forteller presseansvarlig Jan Otto Fredagsvik.

SJEKK UT: Vår spesialside for Frøyafestivalen

Parkeringsvakter

- Det har til tider vært kaotiske tilstander med parkering i forbindelse med konserter i Sletta kirke. Ikke minst på Frøyafestivalens konserter, der 530 personer har fylt kirkerommet. I forbindelse med torsdagens konsert med Ole Paus, vil det være parkeringsvakter som veileder hvor du bør parkere. Husk at de få parkeringsplassene like ved kirka er forbeholdt funksjonshemmede og arrangøren/artistene, forteller Fredagsvik. I en epost til lokalavisa, oppfordrer han til kompis-kjøring.

- I skrivende stund vet vi ikke om årets konsert fyller kirka, men uansett – så skal det være parkeringsplasser til alle. Men det skader ikke med kompis-kjøring.

Det er Ole Paus Trio som spiller åpningskonserten i kirka, før festivalen fortsetter på Siholmen fredag og lørdag.

Billetter igjen

- I likhet med foregående år har vi sørget for at vi får en artist som kan trollbinde sitt publikum i åpningskonserten. Paus har opptrådt i øyregionen, men da som soloartist. Nå kommer han til Frøya og opptrer som trio – hvilket også andre festivalarrangører i Norge har etterspurt, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

Ole Paus Trio

Han lover at "kjenninger" av Paus vil oppleve Paus som trio annerledes. Triokonseptet er bare noe han gjør i sommersesongen. Noen kan finne på å si at "Paus har vi hørt før", men det er forskjellig å oppleve artisten solo og trio. Her kommer selvsagt mange sanger som man har hørt før, men omgivelsene vil gjøre det til en ny opplevelse, tror Stenhaug.

Også Fredagsvik tror på en flott opplevelse.

- Jeg gleder meg ellers stort til konserten med Ole Paus i Sletta kirke. Jeg har vært på to konserter med Paus på Frøya tidligere - i Froan kapell under Vestafer Verkeligheita og i idrettshallen, og det har vært opplevelser for livet. Paus har ingen operastemme, men han er en fantastisk formidler, han binder sammen det hele som bare han kan og han er en svært dyktig gitarist. Så om du ikke allerede har sikret deg billett, så er det trolig enda ikke for sent. Og husk: Det er ikke salg ved inngang, sier han.

Ole Paus Trio