Artisten Atle Pettersen og det noe mer erfarne programleder-fjeset Nadia Hasnaoui skal lede tv-sendingen når NRKs Sommerbåten legger til kai på Hopsjøbrygga på Melandsjøen i sommer. Det forteller NRK i kveld.

Pettersen og Hasnaoui skal lede Sommeråpent den uka MS «Sjøkurs» tar turen innom Brekstad, Levanger, Hitra, Molde og Ulsteinvik.

– Jeg har spilt så å si alle stedene vi skal tidligere. Det er veldig fint langs kysten der, så det blir en vakker opplevelse, sier 25-åringen til NRK.

Også Tore hopper ombord

Også Tore Strømøy blir en av NRKs 16 programledere ombord i kystturneen til "Sommerbåten". Strømøy var også programleder da den suksessrike sommersendingen la til kai på Siholmen i 2013. Han skal lede sendinga, sammen med Haddy N’Jie, når båten farter fra Utsira sørover mot Farsund litt senere på sommeren.

NRK forteller i dag at de har satt opp programleder-parene som skal veksle på å lede seerne gjennom båtturen langs norskekysten. Dette er:

  • Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing

  • Ingerid Stenvold og Ronny Brede Aase

  • Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen

  • Atle Bjurstrøm og Ida Nysæther Rasch

  • Carina Olset og Tarjei Strøm

  • Haddy N’Jie og Tore Strømøy

  • Dan Børge og Jeannette Platou

  • Marte Stokstad og Anne Rimmen

Ut av skoddeheimen kom sommerbåten til Sistranda i 2013 og da var kaia fylt av jublende tilskuere.

Lager drama-serie underveis

Sendinga fra Hitra blir den 9. juli.

Allerede 21. juni går startskuddet for årets sommerseilas med NRKs sommerbåt. Turen går fra nord til sør, til 41 havner langs kysten. Sommeråpent og Reiseradioen har sendinger fra alle havnene, og publikum får følge seilasen minutt for minutt. I tillegg skal NRK lage «verdens lengste dramaserie» som sendes episode for episode gjennom hele sjøreisen.

- Skoleskipet «MS Sjøkurs» vil være arena for Sommeråpent, Reiseradioen og den nye dramaserien som utspiller seg dag for dag under den åtte uker lange reisen. Serien heter Mysteriet på Sommerbåten og er historien om mannskapet på «MS Sjøkurs». Episodene spilles inn og sendes samme dag. Denne måten å lage dramaserie på, over et så stort geografisk område, har aldri blitt gjort før. Vi tar i bruk nesten hele landet og vi ønsker å gi folk et innblikk i hvordan en dramaserie blir til, sier dramasjef Ivar Køhn i NRK.

NRK Sommeråpent valgte Sistranda som ett av sine anløpssteder på sin populære skipsreise langs norskekysten i 2013. Småbåtene både tok imot Sommerbåten i tykk tåke og sa farvel i strålende solskinn