Hopsjødagene i midten av juli tegner til å kunne bli mer festlig for barn og barnlige voksne en noensinne. For her venter både landskjente barneunderholdere, en tv-talentkonkurransedeltaker og renommerte og tøysete musikere. Og da har vi ikke en gang nevnt Hopsjøens egen store skrekk og årlige kjempesuksess, Kaptein Taralegg.

- Vi satser mer på dagprogrammet nå enn vanlig, sier Hopsjødagenes sjef, Tom Skare. - Artistrekka er nesten like lang på dagtid som på kveldstid, legger han til.

Rasmus og verdens beste band

Fredag blir barnas dag under Hopsjødagene. Øverst på plakaten står Rasmus og verdens beste band. For voksne kjent som utmerkede barne-underholdere, og for barna selv kjent som de som lager allsang med "Puppan te pappa".

Bandet har gitt ut CD-ene "Kyssing e hæsli" , "Puppan te pappa"  og "Gul snø". De to første utgivelsene fikk Spelllemannspris i kategorien Beste barneplase, og den siste ble nominert i samme klasse. Rasmus og verdens beste band har også laget musikken til tv-serien Kosinus NRK Super.

Et litt mindre beskrevet blad, men likefullt med gode kritiker i bagasjen - Mandarinsaft - er også på plass under barnas dag.

- Det er mange fine og morsomme låter, og der det fortsatt er anstrølk av noe "Knutsen-og-Ludvigsen`sk" i det melodiske, kan det også finnes fonetiske rim og tullballerier à la Andrè Bjerke, skriver lokalavisa hjemme i Molde om gjengens fjerde og foreløpig siste CD-utgivelse "I verdens hemmelige hage"

- Vi legger opp disse showene slik at de skal passe med Nattseilernes årlige sjørovertokt. Da blir det lov å ha med seg sverd og sabler og skytevåpen når man skal ut på Dolmsundet for å prøve og ta skatten fra Kaptein Taralegg. Fuktig og spennende og alltid en suksess, sier Skare.

To dråper vann

Hopsjø-sjefen har også store ambisjoner og forventinger til dagen etter barnas dag. For også da står det gjester på podiet med barnetekke. For lørdagen blir det et møte med de lekne tvillingene Marcus og Martinus, gutta som vant MGP Junior for to år siden og sjarmerte hele Norge med sitt scenetekke. (Du husker vel "To dråper vann"?)

Og samme dag skal illusjonisten med kunstnernavnet Lord Christian forsøke å forvirre Hopsjø-publikummet.

- Lord Christian har egentlig ikke en barneforestilling, dette er nok like mye ment for voksne. Jeg er veldig spent sjøl på hva han kommer med, sier Skare om mannen som Stian Blipp (TV2) kalte «En av Norges beste tryllekunstnere.»

- Dette er det som gjør Norske Talenter verdt å se!, uttalte dommer Alex Rosen.

Kjente musikere

Senere på kvelden ankommer “Narum” for å underholde under Stifterens Aften på Hopsjøbrygga.

Som vanlig vil Hopsjøbrygga under dagene preges av salgsboder samt små og store aktiviteter.

Mandarinsaft i klatretreet. (Foto: Jan Frode Haugseth)
Tvillingene Marcus og Martinus (Foto: Skjermdump MGP Jr/NRK)