Ad. Stedsvalg helsehus/omsorgsboligbygging på Frøya

Ble skikkelig lei meg da jeg oppdaget at rådmann hadde snudd mht stedsvalg for bygging av helsehus og omsorgsboliger på Frøya. Fra alternativet i Sistranda sentrum til Beinskaret som ligger nesten 1 km fra sentrum.

Heldige oss på Hitra som har Helsetunet midt i Fillan sentrum!!

Har brukere fått si hva de vil, undres jeg? Med brukere mener jeg eldre eller ev. uføre  som allerede er bruker av dagens helse-/omsorgstilbud? Da jeg var 60 år skjønte jeg lite av hva dette dreier seg om. Nå, ti år eldre, og med mor på Helsetunet på Hitra, nå snart i  3 år, vet jeg mer om hva som er med på å bidra til  livskvalitet for brukere av Helsetunet. Så mange muligheter som mulig.

På Fillan kan beboere, fra Tunets vinduer,  nyte utsikt til et aktivt sentrum, besøke butikker, kafeer, bibliotek osv.   Kort avstand til det meste. Mulig for gående, rullatorbrukere osv. Kjekt for betjeningen på Tunet å ta med beboer på en liten ’’bytur,, og ikke minst for meg som er pårørende -  å kunne ta med min mor pr  rullestol  -  til en handletur i Fillan sentrum, og avslutte turen med et koselig kafébesøk. For besøkende, enkelt å stikke oppom Tunet en tur. Du er jo allikevel i Fillan.

Den dagen kommer kanskje, at du som nå er med på å avgjøre plassering av Helsehus/omsorgsboliger  vil angre om ikke  sentrumsalternativet blir valgt?

sha

Les flere meninger på hitra-frøya.no/meninger

Noe på hjertet? Send dine meninger til post@hitra-froya.no