Frøya kommunestyre har i dag etter fire og en halv times behandling og orienteringer sagt ja til en framforhandlet sluttavtale med rådmann Ole Henrik Fjørstad.

Fjøærstad leverte sin oppsigelse i går, etter at partene har blitt enige om en sluttavtale. Formelt avslutter Fjørstad sitt arbeidsforhold i Frøya kommune den 15. Februar

I avtalen står det at Fjørstad får 7,5 månedslønner i etterlønn. Rådmannen i Frøya kommune har en årslønn på cirka 850.000 kroner, hvilket betyr at avtalen innebærer en kompensasjon til Fjørstad på en drøy halv million kroner.

-  Dette er en vanskelig sak for begge parter. Det finnes ingen vinnere i en slik sak, sier ordfører Berit Flåmo (Ap) til lokalavisa Hitra-Frøya rett etter at kommunestyret enstemmig har godkjent sluttavtalen. Men hun legger til at det samtidig er godt å få avsluttet saken.

- Det tror jeg det er for begge parter, sier Flåmo.

Henviser til advokaten

Lokalavisa har vært i kontakt med Ole Henrik Fjørstad for en kommentar. Han henviser til sin advokat Høin. Der har vi foreløpig ikke oppnådd kontakt.

I fire og en halv time torsdag formiddag har kommunestyret sittet samlet for å diskutere saken. Møtet har vært lukket for publikum og presse. Timene har ifølge ordføreren hovedsakeligvært en orienteringsrunde og der det har blitt stilt mange spørsmål rundtprosessen som nå har ledet til sluttavtalen.

Fremskrittspartiet har tidligere værtkritisk til prosessen, og valgte å ta etgruppemøte i dag helt på tampen før avstemminga. Kommunestyret sluttet seg imidlertid enstemmig til avtalen.

Formannskapet har nå fått mandat til å setteigang prosessenmed å finne ny rådmann i Frøya kommune.

Lavere enn tidligere tilbud

Det var ifølge ordføreren først i løpet av gårdagen at partene kom fram til avtale som avslutter Fjørstads periode som rådmann i Frøya.

Sluttavtalen om 7,5 måneder etterlønn er lavere enn det som tidliger har vært et tilbud fra Frøya kommune og som Fjørstad tidligere har avslått.

- Medførte ikke tilstrekkelige forbedringer

Fjørstad ble sykmeldt i fjor høst. I de offentlige dokumentene i den såkalte ”rådmannssaken” som hitra-froya.no etterhvert fikk innsyn i, kom det klart frem at både formannskap og kommunestyre har mistillit til Ole Henrik Fjørstad som rådmann. Dette ble begrunnet i klager fra både politikere og ansatte i kommunen.

Kommunens advokat Geir S. Winters har beskrevet mistilliten som "relativt samstemt, selv om graden av misnøye sannsynligvis er forskjellig".- Årsaken til at jeg ble kontaktet var at ordføreren hadde mottatt relativt mange klager på rådmannen fra hhv. politikere og ledere i Frøya kommune. Videre hadde ordføreren fått beskjed fra flere i formannskapet om at de ikke hadde tillit til rådmannen. Ordføreren hadde også selv, gjentatte ganger overfor rådmannen, tatt opp egen misnøye med hvordan rådmannen fungerte, uten at det medførte tilstrekkelige forbedringer, skriver han i en orientering om saken.