Både lokallaget og fylkeslaget til Høyre hadde engasjert seg i vei-demonstrasjonen som var planlagt på Flatval i morgen. Som en del av opposisjonen i fylkestinget stemte de for at flatvalveien skulle inn på investeringsplanen sist høst. Noe som ble nedtstemt av Ap og den øvrige flertallgruppen.

Men i dag tok altså Ap lufta ut av det som skulle være en del av valgkampen når Høyres fylkespolitikere kommer til Frøya i morgen. Ap varsler at flertallsgruppen i fylket vil gjøre vedtak om at flatvalveien skal inn på investeringsplanen, og at man kan få oppstart på den etterlengtede omleggingen av fylkesveien utenfor tettstedet Flatval allerede før sommeren neste år.

Men lokallagsleder for Høyre, Espen Hauan, fortviler ikke over at de "mistet" en valgkampsak.

-  Det er kjempebra. Jeg er veldig glad for at Arbeiderpartiet har tatt til fornuft. Og jeg skjønner det ikke ville vært særlig hyggelig å gå å dele ut røde roser på Flatval under valgkampen til høsten, hvis de ikke hadde fått dette på plass, sier Espen Hauan.

Han tror det vil bli en tverrpolitisk sak om å få til forskottering, slik at veien kan bygges så fort som mulig.

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at det vil være tverrpolitisk vilje til å få til forskottering. Det store spørsmålet blir kostnaden. Det er antydet at omleggingen vil koste 40 millioner kroner. Men jeg tror nok det blir dyrere. Uansett så vil Høyre støtte en så viktig investering, enten det blir 40 eller 60 millioner. Situasjon på Flatval er kritisk, sier Espen Hauan.