Onsdag skrev Frøya videregående skole under på Trøndersk matmanifest.

Alle 10. klassingene på Frøya var invitert av linja restaurant- og matfag for å markere underskrivingen av matmanifestet. Selv om det er først i år de skriver under har skolen og spesielt linja basert mye av læringsmålene og undervisningen på bakgrunn av manifestet.

Etter signeringene serverte restaurant- og matfagelevene et koldtbord.

Vi fremme trønderske råvarer, matglede og helse

Å underskrive manifestet betyr at skolen legger sin ære i å fremme de trønderske råvarenes variasjon og matproduktenes mangfold, smak og preg fra hav til høyfjell. Ikke bare vil de alltid servere oss de beste råvarene fra lokale produsenter, men også historien om råvarene og tilberedning er viktig.

Nils Jørgen Karlsen representerte Oi- trøndersk mat og drikke og la vekt på at maten vi serverer skal fremme matglede og god helse. Han fortalte at det ikke bare var videregående skoler som hadde signert manifestet, men også barnehager, Rema 1000 og arrangørene av VM på ski i 2020/ 2021 som holdes i Trondheim

Elisabeth Jensen og Espen Arntsberg med manifestet.

Bor midt i matfatet

Varaordfører på Frøya, Pål Terje Bekken påpekte at Frøya er både den største havbrukskommunen og villsaukommunen og derfor ville en underskrivelse av manifestet bidra til å bevare de lokale ressursene.

- Vi er heldige som har ”den blå åkeren” rett utenfor stuedørene våre og bor mitt i matfatet, sa varaordføreren.

Rektor på Frøya videregående, Espen Arntsberg, og lærer Elisabeth Jensen signerte manifestet og vil sørge for at Frøya videregående skole bidrar med å gjøre trøndersk mat og matkultur kunnskapsbasert.

Utradisjonelt

Ellen Johansen, lærer ved linja restaurant og matfag linja, fortalte at det var også en annen grunn enn til at 10. klassen hadde blitt invitert.

- Vi ønsker å presentere linja vår for vi gjør så mye utradisjonelt, sier Johansen.

Hun trakk fram utgivelsen av kokeboka ”Rett fra havet”, deltagelse på svensk Masterchef innspilling, julemarked, fiskemarked og selvfølgelig den årlige utenlandsturen på andre året.

Daglig elder for ungdomsbedriften Sigrid Måsøval og lærer Ellen Johansen.