HELGEPRATEN

Navn: Mary Daniese A. Sæther Alder: 17 år Yrke: student på Frøya VGSBor: Daløya Frøya Sivilstand: Aktuell: Frøya og Hitra Taekwon-Do Klubb deltar denne helga i Taekwon-Do NM i Stavanger.Daniese er blant øyregionens fem representanter og dette blir hennes viktigste NM til nå. Helgas resultat vil avgjøre om Daniese får representere Norge under EM i Hellas til neste år.

1) Hvorfor driver du med Taekwon-Do Daniese?

Jeg har alltid likt kampsport. Siden jeg var lita så har jeg alltid likt å se på Bruce Lee, Jet Li, Jackie Chan filmer og Manny Pacquiao kamper med min bestefar og onkel.Jeg syntes det var så kult å se på hvordan de beveget seg og gjorde fancy teknikker. Da tenkte jeg at en dag skulle jeg lære meg det.2) Hvordan blir det å skulle delta i helgas NM?

Jeg er veldig nervøs og spent. Jeg har vært med på NM tidligere og tok sølv i sparring to år på rad som rødbelte med svart stripe. i fjor skadet jeg meg veldig i sparringskampen og fikk ikke gå finalen.  Skaden tok sin tid, men nå er jeg bra igjen.Jeg fikk svartbelte på våren i år, så dette blir mitt første mesterskap i svartbelte-klassen som har hardere utfordringer enn jeg har konkurrert i tidligere. Norgesmesterskapet i år er det største vi har hatt, og med 656 deltakere blir det hard kamp.3) Hva tenker du om å eventuelt skulle representere Norge under EM til neste år?

Mary Daniese A. Sæther.