Wingtech produserer laksetellere til brønnbåter. Wingwax vaksinerer laks. De to bedriftene har samme eiere og er lokalisert i Vingvågen. Så lenge Snillfjord eksisterer som egen kommune, er de kommunens største private arbeidsgiver, med 32 ansatte. Fra 2020, når Snillfjord blir delt i tre, vil de være en hitrabedrift. Firma(ene) har deltatt på alle Aqua Nor siden slutten på 80-tallet, forteller Brynjar Wingan, daglig leder for Wingwax.

Bedriften består av folk fra Snillfjord, Hitra og Frøya, og frøyværingen Edvard Hammer er daglig leder for Wingtech. Deres laksetellere er montert på de fleste brønnbåtene som frakter laks merdene til slakteriene på norskekysten.

- Det er vel ett brønnbåtrederi som ikke har våre tellere. Men det er vel sånn at det meste av laksen som slaktes i øyregionen har gått gjennom vårt system, forteller Edvard Hammer.

Daglig leder i Wingtech, Edvard Hammer

Men selskapet leverer også internasjonalt. På en skjerm på standen kan vi se hvor det for øyeblikket går båter som har montert Wingtechs tellesystem, og denne viser båter blant annet rundt de britiske øyer og langs chilekysten.

- I går hadde vi samtaler om salg til Tasmania og Australia, Scottland, Canada, Chile... og Norge, forteller Edvard Hammer.

- Men det er ikke så mye av at man signerer avtaler på messa, lenger. Men vi har hatt samtaler vi regner med det blir salg av, sier Brynjar Wingan.

Ved siden av produksjonen som skjer i Vingvågen, gjør også en annen snillfjordbedrift, Janko, en god del av arbeidet med laksetellerne.

Vaksinasjonsbedriften har per i dag oppdrag fra mørekysten og opp til Finnmark.

- Det er kanskje ikke så mange som er klar over at det er en teknologibedrift, som samarbeidet med Sintef, som har tilhold i Snillfjord, sier Brynjar Wingan.

Men på messa viser de seg fram, og mens lokalavisa er innom standen, stikker også en kjent kar i hatt innom. Lothepus vet nå om teknologibedriften i Snillfjord.