Parkeringsvaktene i Secvakt Hitra Frøya forteller om hyggelige og takknemlige bilister, etter at vaktselskapet sørget for ryddige parkeringsforhold på Dyrøya.

Det har vært parkeringskaos ved fergeleiet på Dyrøya en rekke ganger, særlig i forbindelse med høytidshelger, eller ved populære arrangement i øyrekka. Ikke alle har vært like flinke til å parkere hensynsfullt, men parkert slik at de har opptatt mye mer enn en parkeringplass. Og det har hendt at bilister har vært innparkert når de kom tilbake fra øyrekka.

For å unngå det samme kaoset nå i påska, satte Frøya kommune inn parkeringsvakter, og ga det lokale vaktselskapet Secvakt Hitra Frøya oppdraget. Fra og med torsdag i forrige uke, og til og med skjærtorsdag har Secvakt tatt oppstilling på Dyrøya og loset bilistene til fornuftige parkeringer.

Hensiktsmessige parkeringer

- Det har gått veldig bra, og folk har vært veldig hyggelige. Mange har sagt at de har vært glade for å få hjelp til å finne gode parkeringsløsninger, sier daglig leder i Secvakt, Petter Vidar Vågsvær.

Secvakt har sørget for at bilistene har parkert passe tett, og at bilene har vært plassert der det har vært mest fornuftig ut fra hvor lenge de skulle være borte fra bilen.

- Noen har selvfølgelig prøvd seg og ønsket å parkere annet sted enn vi har anvist, men alle har etterkommet anmodningen vår. Vi har også prøvd å få alle til å parkere med "snuten" riktig vei, slik at de bare kunne kjøre når de kom tilbake til bilen, og slapp rygging på den fulle parkeringsplassen.

Ekstraservice

De fleste bilene ble parkert på hovedparkeringsplassen like ved fergeleiet, andre ble dirigert til Seashell.

- Noen syntes det var helt greit å parkere der, og ville gjerne ta spaserturen tilbake til fergeleiet. Og de fleste ønsket å sette av bagasjen på kaia før de dro og parkerte bilen. Dessuten ga vi en del av dem ekstraservice. Øyvind Johansen, som var vakt på Seashell-området plukket opp tre og tre sjåfører, og kjørte dem til fergeleiet etter at de hadde parkert. Det syntes de var en hyggelig service, smiler Petter Vidar Vågsvær.

Vågsvær opplyser at 110 biler fikk plass på parkeringen nærmest fergekaia, mens rundt 40 biler ble parkert på Seashell. Og om ingen parkerte lite lurt på plassen etter at Secvakt avsluttet oppdraget i går, så får trolig alle bilene sine trygt ut av parkeringen etter endt påskeferie.