Her har vi samlet det vi vet om effektene av ekstremuværet Cora:

Ekstra busskapasitet:

Boreal kjører dobbel kapasitet på bussen for å få reisende til Trondheim søndag kveld. Som meldt tidligere i dag, valgte busselskapet å parkere bussene som følge av uværet.

- Rute 420 Sistranda-Sandstad ble dessverre innstilt kl. 1620 siden det ikke går hurtigbåt videre. Derimot blir det dobbel kapasitet på linje 320 til og fra Trondheim i kveld. Avgang Sistranda klokka 17:10, opplyser Stig Anthonsen i Boreal til lokalavisa.

Hurtigbåt-rederiet FosenNamsos Sjø sier at det er satt opp to busser fra Hurtigbåtterminalen i Trondheim kl. 17:15. Den ene går til ferga mot Ørlandet, den andre går til Sandstad.

Politiet:

Ekstremværet har så langt ikke ført til store problemer. I øyregionen er det ingen skader er meldt via politiet. I Nordlige deler av Trøndelag kommer det imidlertid meldinger om veltede stolper og løse takplater.

- Det virker som folk og bedrifter har tatt forholdsregler, det er fint. Vi oppfordrer fortsatt folk til å følge med på nettsider vedrørende værvarsel, trafikkmeldinger og meldinger om strømstans, sier politiets operasjonsleder ved 11:30-tida.

Båt-transporten:

Kystekspressen tur retur Trondheim - Hitra/Frøya -Kristiansund innstilles i begge retninger nå søndag formiddag. Det melder FosenNamsos Sjø ved ni-tida søndag morgen.

Hurtigbåtene i rute 800 skulle egentlig gått kl. 1210 fra Trondiem og kl. 1200 fra Kristiansund. De reisende henvises til neste avgang kl. 16:15.

Oppdatert kl. 16:40: Avgangene fra Trondheim og Kristiansund klokka 16:15 innstilles. FosenNamsos Sjø opplyser at man kommer tilbake med mer informasjon.

Øyrekka:

Rute 825 Dyrøy-Øyrekka innstilt inntil videre på grunn av værforholdene.

Oppdatert kl. 16:40: MS "Vetlefjord" gjenopptar rute 820 Dyrøy-Øyrekka. Avgangen 16:20 utsettes 20 minutter og vil gå via Mausund

Veiene:

Det er ikke meldt om stengte veier til/fra øyregionen, men Statens vegvesen veitrafikksentralen råder bilister til å la bilen stå med mindre man må ut.

Fv. 714 over Våvatnet er framkommelig, opplyser veitrafikksentralen til lokalavisa på tidspunktet kl. 0830.

Strømmen:

Et strømbrudd har rammet over 500 husstander på Hitra og Frøya i morges, melder TrønderEnergi.

Bussene:

Innstilte avganger: rute 420 avgang 12:37 fra Sistranda skole til Sandstad , samt avgang kl. 13:55 fra Sandstad til Sistranda er innstilt.

- Første tur i dag på linje 420 er innstilt. Vi gjør en ny vurdering utover dagen på neste gang på rute 420 og på linje 320 til byen i ettermiddag, sier Stig Anthonsen i Boreal til lokalavisa.

Kommunen:

Frøyas rådmann Svanhild Mosebakken kan melde om at alt har hittil gått stille og fredlig for seg på Frøya.

- Her har verken hjemmetjenesten eller brannvesenet vært ute, det virker som folk tar stormen med ro, forteller hun til Hitra Frøya.

- Vi er likevel fortsatt i beredskap, legger Mosebakken til.

Værvarselet:

Vinden skal øke på utover søndag formiddag med dreining til vest til nordvest sterk storm, på kysten kanskje kortvarig orkan. Utover ettermiddagen minkende. Vindkastene i Trøndelag kan komme opp i 35 til 45 meter per sekund.