Bak det nyregistrerte firmanavnet Sjøbjørg AS skjuler det seg en islending som er nytilflytta til øyregionen. Først flyttet mannen og dattera hit, og i januar kom Sigurdbjörg og deres datter etter. De bodde først på Frøya, men flyttet så til Knutshaugen på Dolmøya, hvor hun allerede har etablert en heimeproduksjon av kosttilskudd.

Høster algene selv

- Da vi kom hit, var vi på noen møter som Frøya kommune arrangerte for innflyttere. Det andre møtet handlet om å etablere bedrift, og da kom jeg i kontakt med Heidi (Glørstad Nilsen) i Trøndersk kystkompetanse. Mannen min har drevet en tangfabrikk på Island, og ideen om å starte opp noe selv var ikke ny, men nå fikk jeg god veiledning i å komme igang, forteller  Sigurbjörg.

Hun har nå en prøveproduksjon klar til å testes på markedet.

- Jeg har selv høstet tanget og taren. Så har jeg tørket og malt opp, og så har jeg en maskin som kapler, forteller hun.

- Folk er mer opptatt av hva de har i seg

Produksjonen er like rett fram som produktet er naturlig.

- Her er det ingenting som er tilsatt. Tang og tare er unike vekster, fordi de inneholder det vi trenger av mineraler og vitaminer, forteller hun

Tang og tare (alger) er blitt «in». Bare her i øyregionen er det kommet flere bedriftsetableringer, og ved Guri Kunna videregående har elever de siste årene jobbet mye med utnyttelse av alger.

- Jeg tror det bare vil bli mer populært med produkter av tang og tare. Og jeg har troen på at det er marked for et slikt kosttilskudd. Det handler om at folk er blitt mer opptatt av hva de har i seg, og at det skal være naturlig. Og så vidt jeg kjenner til, er jeg en av de første i Norge som produserer kosttilskudd av alger uten noen form for annen tilsetting. Det er et 100 prosent naturprodukt, sier  Sigurbjörg Daníelsdóttir.

Flere artikler om våre gründere kommer i Øymagasinet Næring, som kommer sammen med lokalavisa Hitra-Frøya fredag.