Kan du tenke deg å inspisere innsiden av en oppdrettsmerd, med fisk svømmende rundt deg og hvor du kan sjekke fortøyninger, tauverk, bunnring og not?

Det er nettopp det nysgjerrige besøkende får oppleve på AquaNor-messens åpningsdag på standen til utstyrsleverandør Aqualine.

– Vi har ansatt en person som har utviklet en VR (virtual reality – red. anm.) for oss som viser et Midgard-konsept med merd med not og avsilingssystem, forteller Trond Lysklætt, administrerende direktør i Aqualine, til iLaks.

Forenkle

– Og grunnen til at vi har gjort det, er for å forenkle hvordan vi gjør det på en enkel måte og å unngå feilbruk.

Til denne jobben har han ansatt Bendik Slyngstad.

– Tanken bak var å forklare produktene våre på en ny måte. Det forenkler å se hvor tauene går – hvis du faktisk står der. Da er det lettere å se. Tanken på lengre sikt er å bruke det på opplæring og fjernhjelp, sier Slyngstad.

Kronprinsen

Blant dem som har testet ut VR-brillene var kronprins Haakon Magnus, som var inne på Aqualines stand samtidig med iLaks. Den kommersielt anlagte kronprinsen la ikke skjul på sin interesse for konseptet.

– Ja, jeg fikk inntrykk av at han syntes det var veldig fascinerende, sier Slyngstad som guidet kronprinsen rundt i den virtuelle merden.