Uke 30-treffet er blitt en mangeårig tradisjon for en stor gruppe dykkere. Helt siden 1985 har dykkerne møttes i Grefsnesvågen ved Kvenvær i dette treffet, arrangert av Havsport Dykkersenter i Trondheim.

Neste uke er de tilbake igjen. Kai Sjølie ved Havsport forteller at de venter hele 60 dykkere til Grefsnesvågen kommende uke.

Opp gjennom årene har det blitt mange fantastiske dykk med utgangspunkt fra Grefsnesvågen, og noen av dem mer minnerike enn andre. For fire sommere siden intervjuet lokalavisa Sjølie etter et dykk ved Blåskykøya i Bispøyan utenfor Kvenvær. Blant tare og småfisk svømte dykkerne seg inn i en stim av flere titall pigghåer.

Se video av den utrolige svømmeturen:

- Det var helt sinnsykt tøft.  De 15 dykkerne som var med på dykketuren til en 15 meter dyp lagune, havnet rett opp i stimen. Med den gode sikten som er nå så vi kanskje 50 hai på en gang. De svømte blant oss, og kom opp i maska for å undersøke oss.  Noen av dem var svære til pigghå å være, fortalte Sjølie.

Flere av dykkerne som var med på den turen, har erfaring fra eksotiske dykkeplasser rundt om i verden, og mente dette dykket ikke sto tilbake for noe og viste fram video av den utrolige svømmeturen.

- De mente at dette var blant topp fem av dykkeopplevelsene de har hatt. Dykkeleder Signe Selven hadde nettopp kommet tilbake fra haidykking i Sør-Afrika, men dette er første gangen hun har sett så mye hai på en gang, og så nære. Med de omgivelsene og tett tareskog var dette en helt spesiell opplevelse, mente Sjølie.

HAR DU OGSÅ EN FISKEHISTORIE?

Stor/rar/sjelden fisk eller rett og slett "bare" en koselig opplevelse?

Send oss din fiskehistorie på post@hitra-froya.no eller bruk kodeord HF TIPS på mobilen og send til 2399