Dalpro var på nytt nominert som finalist i Det norske måltid, en nasjonal matkonkurranse. Torsdagkveld var det igjen klart for prisutdeling og finalefest i Stavanger.

I kategorien "Årets kjøtt - bearbeidet" var Dalpro nominert som en av tre finalister. Med sitt fenalår av villsau lam konkurrerte de mot "Vossakorv" fra Nortura Gilde og "Skinka frå Suldal" fra Fjellmat frå Suldal.

Avdelingsleder ved Dalpro Gårdsmat, Sverre Johansen, var fornøyd allerede før finalen.

- Det var 50-60 påmeldte varer i denne klassen. At vi ble en av tre nominerte er en seier i seg selv, la han til.

Mindre fornøyd ble ikke Sverre Johansen da vinneren i klasse bearbeidet kjøtt ble ropt opp. Vinner var Dalpro, og Sverre måtte igjen fram fior å motta en flott pris for Dalpros produkter.

- Veldig god smak

Om vinnerproduktet sier juryen:

Vinneren er et produkt med fin farge, kjøttet er mørt og veldig godt på smak. Kjøttet er passe saltet og har en delikat fåresmak. Fenalåret er laget av villsau og har en tydelig identitet. Produktet er en soleklar vinner i sin klasse.

Vant også i 2013

NB: Den Hitra- og Frøya-eide bedriften Dalpro vant også for to år tilbake pris i klassen kjøtt i landsfinalen i Det norske måltid i Stavanger. Dalpro var nominert i klassen kjøtt med sin sadel av villsau og ble også da kåret til beste kjøttprodukt.