Det var Sigurd Sæther-Grøttebakk (18) og Karina (Maja) Mosand Ulvær (19), begge med tilhørighet på Hitra, som omkom i trafikkulykken i Slørdal i Snillfjord fredag ettermiddag.

Sigurd og Maja var kjærester og bodde i Klæbu. Maja er oppvokst på Hitra, og hadde vært aktivt i musikk- og kulturlivet på øyene. Hun hadde sunget i Havdur på Frøya, deltatt i flere at Maren-oppsetningene, og var aktiv i Strand Skolekorps. Det var også Sigurd, selv om han ikke bodde fast på Hitra. Som sønn av dirigent Kjell Roar Sæther hadde han vært med i korpsmiljøet fra han var liten. Da Strand skolekorps deltok i Rennebuspæll for en måned siden, hadde både Maja og Sigurd sentrale roller. Fredag ettermiddag var de på vei utover til korpsøving. De kom ikke lenger enn til Snillfjord.

Hardt rammet korpsmiljø

Hele lokalsamfunnet var i helga preget av den fatale ulykken. Ved siden av famile og nære venner, var et helt musikkmiljø på inn-Hitra råket direkte. Leder for Strand skolekorps, Carine Møller, forteller om et sterkt fellesskap.

- Det er en veldig samla gjeng i korpset, som er utrolig knytta til hverandre. Vi merka det da vi var sammen i Rennebu nylig. Og da blir det ekstra tungt når noe slikt skjer. Det er veldig hardt og forferdelig trist, og det er vanskelig å fordøye, sier korpslederen.

Også for fem år siden mistet korpset et medlem i en trafikkulykke. I mai 2010 ble Åse Hermanstad drept i en trafikkulykke på Frøya.

Hedret med bilkortesje

Lørdag var en god del av musikantene i korpset samlet for å bearbeide det som hadde skjedd, og å minnes Maja og Sigurd. Førjulskonserten som skulle holdes sammen med en rekke gjestekorps søndag 29. november. I stedet vil de holde en minnekonsert etter begravelsen, som blir førstkommende lørdag. Kjæresteparet blir begravet sammen på Fillan kirkegård.

Ved siden av musikken, hadde Sigurd bilmekking som en stor interesse. Hans barndomskompis og mekkevenn Ørjan Riise hedret lørdag kveld sin kamerat med å arrangere en bilkorterje fra Klæbu til Byåsen.

- Da jeg fikk vite om ulykka, tenkte jeg at jeg må få meg med flest mulig folk som kjenner ham og Maja for å kjøre en tur. Dette var vår minnemarkering, og den ble mye større enn jeg hadde forestilt meg. 30-40 biler har kjørt i 30 km/t med nødblinken på. Dette var vår «Siste kjøretur med Sigurd og Maja». Jeg er veldig rørt av alle som møtte opp. Det er godt å tenke på; jeg skyldte ham såpass. På Byåsen hadde vi ett minutts stillhet, prata litt og mintes Sigurd og Maja, før vi kjørte derfra med dem i tankene, forteller Ørjan til Hitra-Frøya.

Lørdag ble rådhuset på Hitra åpnet for alle som ville minnes de omkomne, og få bearbeidet det som hadde skjedd. Kommunens kriseteam var på plass, og i kommunestyresalen ble det holdt en minnestund.

- Det som ikke skulle skje oss, har skjedd igjen, sa ordfører Ole Haugen under minnestunden.