I går postet Nora Sivertsen Mathisen et blogginnlegg på bloggen sin ”Fitnessnora”, hvor hun åpenhjertig forteller om ulempene livet som fitnessutøver bringer med seg. I innlegget poster hun gamle bilder av seg selv. Bilder hun fjernet fra Facebookprofilen sin for at hun mente hun var for tykk på dem. Men Nora snudde tankegangen.

- Jeg har ikke en spiseforstyrrelse, og jeg har heller ikke ororeksi. Men jeg er den første til å innrømme at jeg har et litt forstyrret syn på mat og trening. Fitnessforstyrret er det beste ordet jeg kommer på - for det er ingen tvil om at det er fitnessen som har skapt disse rare tankene i hodet mitt, skriver hun på bloggen.

Ga enorme lesertall

Innlegget ble lest og delt av mange. Tall fra blogg.no og blogglisten.no viser at i går besøkte hele 48 862 lesere bloggen hennes, noe som er mer enn både Fotballfrue og Sophie Elise – som har vært mye omtalt i media på grunn av blogging. Det gjør bloggen hennes til den mest leste i hele Norge i går. Og responsen på innlegget har vært enorm.

- Jeg brukte over et kvarter på å trykke på ”publiser”-knappen på innlegget, fordi jeg synes det var veldig vanskelig å legge det ut. Men med den enorme responsen jeg fikk, er jeg veldig glad for at jeg gjorde det. Det er tydelig at jeg traff noe hos mange. Jeg satt faktisk og grein da jeg leste gjennom alle kommentarene, fordi det var så mange fantastiske tilbakemeldinger, sier Nora til lokalavisa i dag.

Hadde sin dårligste periode i livet etter fitnesskonkurranse

I 2011 begynte fitnesseventyret for Nora. Hun jobbet seg frem til sceneform og deltok i sin første fitnesskonkurranse høsten 2011. Etter konkurransen forandret kroppen seg igjen, noe som ble vanskelig for henne å takle mentalt. Hun dro til treningssenteret på tider hun trodde det var færrest folk der, så ingen skulle se henne, og hun dro innom flere dagligvarebutikker på handlerunden fordi hun skjemtes over hva hun handlet.

- Aldri har jeg hatt et så "lowpoint" i livet, og hvorfor kom det? Fordi sixpacken min ble et symbol på suksess - og når den var borte, hva var jeg da? En failure, følte jeg iallefall selv, skriver Nora på bloggen.

Veldig glad i sporten

- Ikke misforstå meg, jeg synes det er utrolig morsomt å konkurrere i fitness og sirkuset som følger med, jeg synes bare det er viktig å kunne skille sporten fra resten av livet. For hvis sixpack, blodårer og fettprostent blir alt som betyr noe hele året rundt, da er det noe som skurrer, skrev hun i blogginnlegget sitt i går.- Det farlige her er å knytte for mye av eget selvbilde og hvor mye man er verdt til eget utseende, sier hun til lokalavisa.

- Ikke vær så kritisk til deg selv, ha det gøy på trening og spis mye bra mat, oppfordrer hun.