Tradisjonen tro ble det julebord på de eldre på Frøya i år også, i regi av Livsglede for eldre. Årets kalas ble lagt til grendahuset på Nesset, og oppmøtet var rekordstort. Nesten hundre personer ikledde seg finstasen og dro på førjulstilstelningen. Noen slik de gjort år etter år, andre for aller første gang.

- Vi har ikke vært med på dette før, smiler Inga og Kristian Fillingsnes. Paret er opprinnelig fra Gjæsingen, men har de siste årene tilbragt høst og vinter på Sistranda.

- Men vi har hørt mye skryt av dette julebordet, så vi syntes vi måtte prøve det vi også, sier Kristian, og innrømmer at de er spente på hva ettermiddagen bringer av opplevelser.

Den beste ribba

Maten ble rost opp i skyene, og en av de tretten frivillige fra lokalforeninga til Livsglede for eldre, kunne overbringe ribbekokken Alexander Søreng følgende beskjed fra flere av gjestene: - Det er den beste ribba vi har smakt!

De frivillige selv kunne tenkt seg og vært noen flere enn de var, da det tok litt tid å servere alle de nesten hundre gjestene. Så lange ventetiden ble det likevel ikke, da de gulkledde spurtet i skytteltrafikk mellom kjøkkenet og den store salen i grendahuset på Nesset.

Trekkspilltoner

I år var det dyktige Hitra og Frøya trekkspillklubb som sto for underholdningen, og med trekkspill, andre instrumenter og sang skapte de en flott stemning i lokalet.

Kakebordet var stort og fristende, og minket fort etter at alle gjestene hadde forsynt seg godt. Loddbøkene som ble sendt rundt minket i takt med kakene, men det ble nok til alle av begge deler.

Blant de mange frammøtte var det en som tok ordet og roste de frivillige i Livsglede-gruppa for alt de gjør for de eldste i kommunen.

- Tusen takk til alle de frivillige som gjøre det så trivelig for oss. Det er godt å bli gammel på Frøya, sa Kjeld Stub til stor applaus fra resten av gjestene.