Frøya kommune informerer fredag formiddag om at man gjør grep foran det planlagte strømbruddet fra midnatt fredag kveld og tre timer utover lørdagsnatta.

- Grunnet usikkerheten rundt om fasttelefoni og mobiltelefoni vil fungere under hele det planlagte strømbruddet natt til lørdag førstkommende, vil man kunne henvende seg til Frøya Sykehjem hvor det er helsepersonell på jobb. Det er ikke lege tilstede på virksomheten, men sykepleier og annet helsepersonell, opplyser virksomhetsleder Marit Wisløff Norborg.

Hun opplyser videre at Frøya Sykehjem også vil bli utstyrt med satellitt-telefon slik at man under strømbruddet vil ha mulighet til å ringe ut selv om fasttelefoni og mobiltelefoni ikke fungerer.

- I tillegg vil brannstasjonen bli bemannet, forteller Wisløff Norborg.

Som tidligere meldt, er også Hitra kommune forberedt på at mobilnettet kan falle ut i natt. På Hitra har Telenor forsikret at fasttelefonien skal fungere som normalt.

- Dersom noen, på grunn av manglende muligheter til å varsle via telefon, ikke når nødnumrene (110 - 112 - 113), bes de om å kjøre til / møte på Hitra helsetun i Fillan for å få nødvendig øyeblikkelig hjelp. Både helsetunet (sykehjem og hjemmebasert omsorg) og ambulansestasjonen er varslet om dette, forteller beredskapsansvarlig Kjell Roar Sæther i Hitra kommune.