9. mai er den nasjonale strandryddedagen. Som lokalavisa nylig fortalte, er det rekordstor oppslutning rundt denne dagen landet over. Også her lokalt er det flere ryddeaksjoner på gang. Frøya turlag er blant dem som har tatt initiativ til å rydde området på Skarpneset. Laget har lagt ut flere eksempelbilder på sine facebook-sider som viser at behovet for opprydding virkelig er tilstede.

- Det er den nasjonale aksjonsdagen vi samles til stor dugnad. Det er triveligere å være flere i lag når vi gjør denne meningsfulle aktiviteten for naturen og oss selv. Ta med egne, solide, arbeidshansker. Ta gjerne med lita trillebår. Det ordnes med container og sekker til å plukke i, oppfordrer turlaget.

Turlaget ber også interesserte ta med mindre poser, brukte plastposer, for å plukke i om du har slike hjemme. Skarpneset ligger ca 6,5 km fra Flatval eller ca 1 km fra krysset ved Hallaren kirke.

- Vi setter opp varseltrekant med Trondhjems Turistforening sitt plastbånd på. Gå innover traktorveien fra der containeren blir stående, skriver turlaget og ber bilister finne en trygg parkering.

(Foto: Frøya turlag)