1 av 3 får kreft i løpet av livet. Kreft berører oss alle - enten oss selv eller noen som står oss nær.

- I et lite lokalsamfunn på Hitra, der “aill kjenne aill” føles det ekstra nært når en av oss får kreft. Det er kanskje derfor vi er en av landets beste skoler på denne innsamlingsaksjonen, fordi givergleden og pågangsmotet på Hitra er unikt, forteller Elisabeth Berg ved Guri Kunna videregående skole, skolested Hitra.

Digital innsamling

Hun forteller at russen ved skolen er stolte av å kunne bidra med å samle inn penger til kreftforeningens arbeid, der pengene i år går til forskning på senskader og tilbud til de som lever med senskader etter behandling.

-  I tillegg til aksjonsdagen 1. mars har vi digitale innsamling, der alle kan gi, når som helst. Vi håper alle gir det de kan, både enkeltpersoner og bedrifter. Sammen tar vi et krafttak mot kreft, og gir for livet, sier Elisabeth Berg.

Her finner du russens innsamlingsaksjon. Du kan også se hvem som har støttet aksjonen.

- Alle monner drar

Blant mange som allerede har støttet aksjonen, er Hitra Anleggservice AS som har bidratt til kreftsaken med 5.000 kroner.

- Vi oppfordrer alle til å bidra. Alle monner drar, påpeker Anders Glørstad som samtidig på vegne av bedriften sender en ekstra tanke til alle som er berørte av kreft.