– For oss handler valget i høst om noe mer enn å skifte ut regjering. Det handler om å komme inn på Stortinget og bli store nok til å kunne dra et nytt flertall i riktig retning, sier Jann Krangnes.

Denne helga har han deltatt Rødts landsmøte, som delegat fra Rødt Hitra/Frøya.

– Vi skal bruke landsmøtet til å diskutere hva slags politikk som trengs for å få ned de økonomiske forskjellene. Kamp mot Forskjells-Norge er vår hovedsak i valget. Møtet skal også brukes til å gjøre partiet klart til valgkamp og diskutere veien fram mot valget, forteller partiet gjennom en pressemelding i forkant av møtet.

Rødt Sør-Trøndelag har sju delegater på landsmøtet. For delegaten fra Hitra/Frøya er det særlig arbeidsliv som engasjerer.

- Jeg er spesielt fornøyd med at landsmøtet har hatt fokus på arbeidsliv, arbeidsplasser over hele landet og kystfiskerne. Dette reflekterer at Rødt har blitt arbeiderparti for folk bosatt over hele landet, sier Krangnes.

- På meningsmålingene har Rødt løftet seg den siste tiden, og ligger an til å få minst en plass på Stortinget etter valget. Rødt har vært inne på alle målinger siden februar i 2015. På Respons’ måling for Adresseavisen 9. mars gikk Rødt fram 1,9 prosent i Sør-Trøndelag fra sist valg, opplyser partiet.

– Det merkes på stemninga på møtet, vi har vinden i ryggen og folk gleder seg til å komme i gang med valgkamp, sier 65-åringen, som selv har arbeidsliv og sterke velferdsordninger som sine hjertesaker.

Landsmøtet ble holdt i Oslo og samles nær 200 delegater og gjester fra hele landet, samt internasjonale gjester fra samarbeidsorganisasjoner.