Fredag hadde Lerøy-konsernet styremøte, der de besluttet å bygge ut på Jøsnøya. Det bekrefter produksjonsdirektør i Lerøy Midt, og prosjektleder for nyfabrikken, Frode Arntsen.

- Jeg kan endelig informere om at det er en gledens dag for både Hitra og Lerøy Midt, at vi fredag fikk et positivt styrevedtak for å bygge nytt industrianlegg på Jøsnøya. Det er vi veldig glade for. Nå i morges(mandag) har vi informert alle ansatte i Lerøy Midt og Lerøy-konsernet. Nyheten blir tatt godt i mot, og vi gleder oss til å sette i gang, sier Arntsen.

Setter spaden i jorda i dag

Prosjekteringen av den nye fabrikken har kommet så langt at anleggsarbeidene starter allerede i dag.

- Nå vil vi sette opp en boligrigg for arbeiderne, og så vil det gå slag i slag. Vi planlegger med oppstart av fabrikken i mai 2018, sier Arntsen.

Dolmøya og Hestvika legges ned

Lerøy Midt har i dag slakteri på Dolmøya på Hitra, og videreforedling og administrasjon i gamle lokaler på Hestvika.

- Hva skjer med fabrikken på Dolmøya og Hestvika?

- Det ligger som underlag for beslutningen at vi har to anlegg på Hitra, som er relativt små, og som ikke hører fremtiden til. Derfor har vi etter en stunds planlegging og fundering besluttet å bygge et anlegg som hører fremtiden til. Det betyr at vi samler alle aktivitet i det nye anlegget, sier Arntsen.

Lokalavisa har også snakket med ordfører Ole L. Haugen om hans forventninger framover. Intervjuet om smitteeffekten fra Lerøy-beslutninga kan du lese her (HF+, krever innlogging)