Opplegget er omtrent som før, og mottaket er i Sentergården like ved Coop Extra på Sistranda. Men pakker og klær skal samles i ett annet rom der enn tidligere. Og det håper primus motor, Gerd Johansen, at godhjertede øyværinger merker seg.

- Denne gangen låner vi lokale vegg i vegg med taxistasjonen. De som kommer med noe skal gå opp den samme trappa som drosjesjåførene bruker, altså ut mot hovedveien, men vi holder til bak døra til høyre, sier hun.

Tre ettermiddager

Tre ettermiddager har Gerd Johansen og hennes medhjelpere satt av til å ta i mot klær og julegaver til fattige barn i Estland. Det blir de tre første dagene i uke 44, altså mandag 31. oktober, og tirsdag og onsdag 1. og 2. november. Alle tre dagene er lokalet betjent mellom kl. 16 og 20 på ettermiddagen og kvelden.

- Som før tar vi mot sekker med rene og hele klær, hvor vi må be om tretti kroner for frakt av hver sekk folk kommer med. I tillegg håper vi at mange kommer med ferdige julepakker til barn, merket med kjønn og alder. Vi ønsker gaver til alt fra nyfødte barn, til unge på 18 år, sier Gerd Johansen.

Klær og kos

De som samler inn pakkene for videre forsendelse vil at gavene skal inneholde et klesplagg, som ikke absolutt trenger å være nytt, men som er rent og minimalt brukt. Det kan godt være luer eller lester, eller større plagg. De vil også at det enten legges ved en såpe og vaskeklut, eller tannbørste og tannkrem, og en leke eller et kosedyr for de minste barna.

- Om de vil kan de pakke det selv i våre lokaler. Ekstra hyggelig vil det være om det legges ved ei dropseske, en liten sjokolade eller en pakke rosiner, sier Gerd Johansen, som regner med at givergleden er stor i øyriket også i år.