Regnet pisket mot vinduene og vinden den ulte rundt Hitra kirke tirsdag kveld, mens inne i kirka varmet Charlotte Audestad og hennes musikere publikum med en varm og nydelig konsert.

Mange hadde tatt turen

Det har vært et innholdsrik musikkår for hitterværingen Charlotte Audestad. I vår slapp hun sitt tredje album og releasekonserten på Dokkhuset i Trondheim ble utsolgt to måneder før selve plata kom. Tidligere denne måneden spilte hun for 400 publikummere på Byscenen i Trondheim.

Hjemme på Hitra hadde godt og vel hundre publikummere tatt turen for å overvære Audestads konsert og Charlotte åpnet konserten med å si at hun var glad for at så mange hadde trosset stormet og tatt turen til Melandsjø.

- Noen kvelder er ekstra fine. Dette var en av dem, oppsummerte Charlotte etter konserten via sin Facebook-side.

Publikum var nok helt enige i det.

Varierte låter

Charlotte Audestad har over tid opparbeidet seg et stort og variert låtmateriale. Hun kunne starte konserten med å spille noen av låtene fra den aller nyeste plata ”Ni nye” i spedd de aller mest velkjente låtene fra tidligere utgivelser.

I kjent Charlotte-stil i spedd morsomme historier som publikum humret med til. Om en av hennes favorittlåter som hun danset til på fest på Stråmyra, Proclaimers-låta I'm gonna be (500 miles) som hun har covret til ”Fleir hoinner mil”. Til da Hanne Krogh hørte låta ”På feil si av veien” og tolket den på eget vis.

Det er alltid fint å oppleve Charlotte med dyktige musikere "live" på grunn av hennes gode formidlingsevne og flotte viselåter med skråblikk på hverdagen og dens utfordringer.

Forhåpentligvis tar hun turen hjem snart igjen.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no