I dag gikk det egentlige startskuddet for årets Krafttak mot kreft i øyregionen, med samlinger mellopm russekullene og Kreftforeningen ved begge skolestedene. Men russekullene på Frøya og Hitra har allerede i flere uker skapt mye engasjement rundt innsamlingsaksjonen. Mange bedrifter og enkeltpersoner har bidratt med tilsammen store summer. Men et av de aller største bidragene (hittil) kommer fra elevene selv.

Vg2 akvakultur ved Guri Kunna videregående skole donerer nemlig hele 31.795 kroner til Krafttak mot kreft. Dette er penger de fikk fra sine sponsorer til mat og fellesaktiviteter, som klassetur, men som de nå heller velger å gi til aksjonen.

- Vi på akvakultur vg2 har samlet inn penger gjennom lokale, gavmilde bedrifter, noe vi setter utrolig stor pris på. Pengene skulle gå til felles utgifter som felles aktiviteter og mat som vi ikke hadde fått dekt gjennom budsjettet fra skolen. Etter hvert fant vi ut at det ble vanskelig å få til felles mat hele tiden. Da ble vi enige om at vi spiser der vi vil og bruker det som en måte å gi, da vi ikke bruker av sponsorpengene, forteller Tage Aarstad på vegne av klassen. Klassens sponsorer er Ervik laks og ørret, SalMar Farming, Skretting og BEWi.

Aksjonsleder Sara Meyer blant Frøyarussen jubler.

- Nå har vi nådd vårt delmål på 150.000 kroner, sier Meyer. Og ennå gjenstår selve bøsseaksjonen, i tillegg til at Vipps-kontoen fortsatt er åpen.

Torsdag ettermiddag kommer elever fra skolestedene på Hitra og Frøya rundt til husstandene med bøsser. Det er også mulig å betale inn digitalt allerede i dag (se nedenfor).

I skrivende stund har Frøya-kullet samlet inn 160.000 kroner og Hitra-kullet 110.000 kroner til aksjonen.

Slik støtter du

Vil du støtte aksjonen? Du finner enkel innbetalingsmåte her:

Hitraaksjonen

Frøyaaksjonen

Send oss ditt bilde

Lokalavisa Hitra-Frøya samarbeider med Kreftforeningen om å skape oppmerksomhet rundt innsamlingsaksjonen og dette viktige temaet. Har du eller din bedrift gitt en gave til Krafttak mot kreft, så send oss gjerne et bilde og litt tekst - vi er overbevist om at mer oppmerksomhet gir mer penger til aksjonen. Bruk adressen post@hitra-froya.no

Vi heier på russens engasjement videre.