Beboerne i bolighuset som ble truffet av skolebussen i dag morges forteller at de kjente en sterk bevegelse i hele bygningen både da bussen traff veggen, og etterpå.

- Vi er bekymret for husets stabilitet, forteller eieren av brygga, Sverre Utseth.

Bygningen i Børøysundet er på tre etasjer og har ei grunnflate på 220 kvadratmeter. Tre firedeler av bygningen står på påler over sjøen. Det er flere leiligheter i bygget, og flere av beboerne var ifølge Utseth hjemme da bussen mistet kontrollen på glatta og deiset inn i bygget.

Sjekker om det er trygt å bo i huset

- Denne typen bygninger er mer sårbare enn de som har hele grunnflaten på bakken, forteller Utseth.

Han arbeider nå med å finne fagfolk som kan sjekke om det fortsatt er trygt å bo i huset. Bygningen består av flere leiligheter og beboerne i leiligheten helt ytterst mot sjøen kan fortelle at det etter krasjet er vanskelig å åpne og lukke dørene i leiligheten.

Må muligens rive veggen og bygge opp fra grunnen

Nina Nesset og Aksel Sandstad fra Hitra bygg og betong har begynt arbeidet med å kle igjen hullet i veggen etter at en skolebuss krasjet med bolighuset mandag morgen.

- Hele veggen er inntrykt og totalskadet, forteller Sandstad.

Sandstad mener veggen sannsynligvis må rives og bygges opp igjen. Hullet i veggen der vinduet skulle vært, blir kledd med plastikk og det blir lagt sponplater utenpå. Arbeidet blir ferdig i løpet av dagen. Hele vinduet sammen med vindusrammen ble trykt inn i sammenstøtet med bussen og landet i senga der kvinnen, som bor i leiligheten, lå og sov.