Politiet bistår nå i morges trafikantene i problembakken på Fv 714 ved Barman oppvekstsenter.

Veitrafikksentralen forteller at de fikk melding klokken 06.13 om at et vogntog sto fast i bakken.

- Vogntog står fast / Spinner på glatta, forteller politiets operasjonsleder ved 08-tida.

Det er vanskelig for øvrig trafikk å passere, melder politiet, men mindre biler slippes forbi.

Oppdatert kl. 09:20: Problemene har vedvart og bilister melder nå tilbake til lokalavisa om lange køer på begge sider av "proppen".

Politiet er fortsatt på stedet og dirigerer biler forbi. Men fordi det pågår bilberging i bakken, står nå derfor helt i ro.

Klokka 09:40: Køene vokser og strekker seg nå flere hundre meter.

Oppdatert kl. 09:50: Det ene vogntoget er hjulpet løs, forteller politiet. Men så har et nytt vogntog fått problemer på samme sted. Politiet er fortsatt i området og driver manuell dirigering.

Oppdatert kl. 10:10: Statens vegvesen fikk den første melding 06.13 i morges.

- Det sto først fast ett vogntog. Men da det ble berget kjørte et nytt seg fast. Det pågår bilberging nå, sier trafikkoperatøren ved veitrafikksentralen klokken 09.50.

Det har vært lange køer begge veier. En sjåfør som sto i kø på vei mot Fillan forteller at trafikken nå slipper forbi i den retningen. Men trafikken står i retninge Frøya.

- Det er står flere vogntog og busser i kø, helt fra Sveneset til Strømsvik, forteller sjåføren.

Oppdatert kl. 10: 40: - Vi fikk beskjed fra politiet for noen minutter siden, om at stedet er ryddet og at trafikken går som normalt, forteller trafikkoperatøren ved veitrafikksentralen klokken 10.40.

Oppdatert kl. 10:45: Hurtigbåtens avgang kl. 09:50 fra Sandstad til Trondheim gikk 30 minutter forsinket grunnet forsinket korresponderende buss.

Foto: Birgit Gottschalk
Foto: Leserfoto. Send kodeord HF TIPS til nr 2399