Et vogntog har kjørt i grøfta ved Nesset nå i ettermiddag. Sjåføren av vogntoget har forklart til folk på stedet at han møtte en buss på den smale veien og måtte holde ut for å unngå kollisjon. Politiet har ikke meldt om personskader. Veien kan bli periodevis stengt i ettermiddag under bergingsarbeidet.

For folk i nærområdet er dette nok en bekreftelse på at veien er smal og tungtrafikken skremmende. Utforkjøringa skjedde ved skoleslutt-tid.

- Det er dette vi frykter, sier en av naboene til lokalavisas reporter.

Trafikksikkerheten ved Nesset har vært en gjenganger i lokalavisas spalter i mange, mange år. Små og store på Nesset går i konstant frykt for at det skjer ei trafikkulykke som kvester noen, eller i verste fall tar liv.

Beboerne på Nesset, og Nesset grendalag har jobbet for gangvei i flere tiår, og Wenche Vatn viste oss tidligere en perm full av brev de har sendt, og av utklipp som viser hvor ofte problemet med manglende trafikksikkerhet på Nesset har vært i media.

Emilian (t.v), Linn Andrea Larsen, Kenneth Aarvik, Frida Jobotn, Tom Eirik Aarvik, Thina Høgseth, Marie Emilie, Dan Espensen, Kim Tore og Terje Larsen og alle andre som bor på Nesset krevde i februar lavere fartsgrense inntil det blir gangvei. Nå er de hørt.

Måtte kutte ut 17. mai-toget

Hun kan fortelle at grendalaget har måttet kutte ut mange av arrangementene de hadde tidligere, fordi de innebar vandring etter veien.

- 17. mai-toget måtte vi gå bort fra, det samme med julemarsjen vi pleide å ha før folk inntok grendahuset for kveldsmat. Det ble rett og slett for farlig å ha et arrangement hvor folk gikk samlet langs veien.

I vår kunne lokalavisa Hitra-Frøya fortelle at nå har veivesenet gått med på å senke fartsgrensen fra 50 km/t til 40 km/t, og bygge fartshumper av typen modifiserte sirkelhumper. I følge veivesenets beregninger kan det redusere dødsrisikoen ved påkjørsel, fra 80 prosent, til 30 prosent.

Her har vi samlet flere saker fra lokaltrafikken i øyregionen

Lik oss på Facebook, du også - snart er vi 9.000