Fredag ble en mann i 30-årene flydd til sykehus med brannskader etter en eksplosjon under arbeid med en båt ved Hitra Marine på Dolmøya. Eier av båthotellet og marinaen, Sigbjørn Johansen, forteller i dag om hendelsen.

- Under arbeid ombord i en båt så ble det en eksplosjon i motorrommet. Vår kjære medarbeider som var ombord i båten ble fraktet til St Olavs sykehus for behandling. Han fikk moderate brannskader i ansiktet og litt kraftigere brannskader i underarmen. Han er ved godt mot og hilser for omtanken, skriver Johansen i dag (onsdag) på selskapets Facebook-side. Johansen har gitt tillatelse til at lokalavisa bringer dette videre.

Johansen forteller at han selv var ute på oppdrag og ikke tilstede da ulykken inntraff. Han berømmer de som kom til for å hjelpe den brannskadde medarbeideren.

- Jeg vil berømme de andre på jobb som utførte en utrolig stor jobb med brannslokking og førstehjelp. De hadde en profesjonell handling.  Dette var også med å gjøre brannskadene på den skadede mye mindre og de materiale skader til kun å gjelde den aktuelle båten. Jeg er så utrolig stolt og glad i dem alle og sammen blir vi et sterkere team, forteller Johansen.

Lensmann Arild Sollie sier til lokalavisa Hitra-Frøya at personen har fått brannskader. Foto: Ronny D. Teigås

Det var ved 12-tida tirsdag at politiet meldte om eksplosjon i en båt som sto inne i en hall. Ifølge lensmann Arild Sollie skal personen ha holdt på med en jobb inne i en båt inne i hallen da noe plutselig skal ha tatt fyr og eksplodert. Sollie antyder at det kan ha vært gass som eksploderte. Arbeidstilsynet er koplet inn i saken.