Hitrahallen var fullsatt da Frank Robert Fillingsnes Holm, som omkom i en trafikkulykke sist uke, ble begravet i dag.

Musiker Frode Jektvik åpnet seremonien med å spille ”Det fine vi hadd sammen” av DDE. Det var satt ut over 500 stoler i hallen og bare noen få sto tomme. Veggen bak kista var kledd i sort og lilla og det karakteristiske ikonet til Human-Etisk Forbund vistes tydelig i hvitt.

Familien som betyr alt

Solveig Sandsør fra Human-Etisk Forbund holdt en minnetale for Frank Robert som forteller om både livet hans, hvilke verdier han sto for og hvilken fantastisk person han var.

Hun åpnet med å fortelle om den skjebnesvangre bilturen Jan Egil og Frank Robert skulle ta til Trondheim 25. januar, der Frank Robert omkom i en kollisjon ved Våvatnet. Sandsør fortalte om hvordan familien til Frank Robert har tatt imot og støttet Jan Egil med åpne armer etterpå. Om smerten og fortvilelsen. Og om savnet alle kjenner på.

Rikt liv

- Frank Robert var eldst i en søskenflokk på fem. Han levde sine første barneår i Hemne. Da Frank Robert gikk i 6. klasse flyttet familien til Hitra. Senere har han bodd både på Brekstad, Røros, Oslo og Kongsvinger. I mai i 2002 ble Frank Robert og Jan Egil kjærester og de forlovet seg to år senere. De to unge herrene bestemte seg for å flytte til Hitra og kjøpte hus på Melandsjø i 2012. Anne og kollegene på Hitra Rosa så hvilke egenskaper Frank Robert hadde, og han ble tilbudt jobb. Dette var midt i blinken for Frank Robert og han, bokstavelig talt, blomstret, sa hun i minnetalen.

Ressurs

Frank Robert er kreativitet. Han er pågangsmot og han ga aldri opp. Dette gjorde han svært dyktig i jobben sin og en ressurs for lokalsamfunnet. Han var med i lokallaget til Human-Etisk Forbund og ledet konfirmasjonsundervisningen for de som valgte en humanistisk konfirmasjon.

Han var med i treningsgruppa Friskis & Svettis og drev homeparties for Partylite. Alle som holdt minnetaler er et bevis på hva han har betydd for Hitra. Ikke bare for det han har gjort, men for den han var.

De som minnet han fortalte at han var en som så alle, han hadde alltid et smil eller en klem på lur. Han spredte glede og positivitet. Han elsket glitter og duppeditter og han levde livet sitt til det fulle i den tiden han fikk tildelt.