Kim Alexander Kvernø

Alder: 17 år

Bor: Er fra Hitra - Barmfjorden og Dolmøy - og bor nå i Trondheim

Yrke: Student ved mekaniske fag, Byåsen vgs.

Familie: Foreldrene Stina Eide og Håkon Kvernø, en bror og fem søstre

Aktuell: På treningssamling med juniorlandslaget i vektløfting i slutten av november ved Toppidrettsenteret, Oslo

Ikke en dag uten: Sjokomelk

Spiser og drikker: Jeg spiser stort sett alt mulig og drikker det som måtte passe til

Reisemål: Var forrige helg på Oppdal med familien. Kunne ellers godt tenkt meg en sydenferie

Ser på: Akkurat nå "Black Sails" på Netflix og "Lethal Weapon" på Viaplay

Lytter: Ofte til Eminem, og hele tiden før jeg skal i konkurranse

Leser: For tiden enest skolebøker

- Jeg må holde hodet helt klart og løfte uten å tenke på noe som helst. Da går det best.

Vektløfter Kim Alexander Kvernø (17) er i ferd med å legge en særdeles interessant konkurranse-høst bak seg.

Hvordan vil du oppsummere høydepunktene?

- Det begynte med Regionsmesterskapet i vektløfting i Trondheim. Dette mesterskapet tok jeg som en rolig oppkjøring til Nordisk mesterskap i vektløfting. Jeg fokuserte på teknikk og få alle løftene mine godkjent. Under Nordisk mesterskap i Finland fjorten dager senere endte jeg på tredjeplass. Ungdoms-NM i vektløfting kom uka etter. Der endte jeg på andre plass og tok personlig rekord for første gang på ett år. Da hadde jeg ikke perset siden bursdagen min i fjor, 24. september.

Hvordan var det å sette ny personlig rekord?

- Jeg perset i både rykk, støt og sammenlagt sum i høst og det føltes veldig godt etter å ha trent et helt år uten framgang. Uttellingen kom på slutten av året og viste at all treningen har lønt seg. For to helger siden var det NM i vektløfting for lag. Der ble det bronse med juniorlaget fredag og bronse med ungdomslaget lørdag.

La oss gå litt tilbake. Hvordan var det å ta bronsemedalje i Nordisk Mesterskap?

- Det var artig. Jeg deltok i Nordisk mesterskap for ungdom og juniorer i år og i fjor, og hvis jeg ikke husker feil ble det også bronsemedalje den gang. Det blir en del reising i forbindelse med konkurranser. Det er en fin gjeng vektløftere og trivelige trenere jeg reiser i lag med.

Det er en prestasjon å komme med på junior-landslaget i vektløfting, Kim?

- Ja, det er ikke alle som får oppleve det. Det er fint å bli godt kjent med vektløftere fra hele Norge. Vi inspirerer og støtter hverandre mye. Jeg føler meg litt ekstra nervøs på landslaget, for da vil jeg gjøre det skikkelig bra. Som regel går det greit.

Du har tatt flere rekorder i høst. Blant annet slått en 19 år gammel kretsrekord?

- Jeg mener jeg nå har de fleste kretsrekorder i min vektklasse, 62 kg. Det er artig å se navnet sitt på rekordtabellene. Om jeg blir overrasket over å sette nye rekorder? Nei, jeg har hatt det som mål.

Kim Alexander Kvernø har nå de fleste kretsrekorder i sin klasse. Kim Alexander i aksjon under NM i vektløfting for lag i midten av november.

Har du satt deg noen nye mål?

- Først og fremst har jeg lyst til å prøve å sette personlig rekord i støt under julestevnet. Ellers har jeg ikke satt meg langsiktige mål ennå. Dette er forøvrig mitt siste år som ungdomsutøver. Det året man fyller 18 år blir man junior.

Hvorfor startet du med vektløfting?

- Da vi var yngre var det mange av kompisene mine som holdt på med vektløfting. Jeg ble med på en trening og fikk prøve det ut selv. Jeg fikk det til greit og syntes det var moro. Jeg var 12 år da jeg startet. De fleste kompisene holdt på i noen år, men de fleste har sluttet nå. Grunnen til at jeg har fortsatt er at jeg ser framgang og det gjør at jeg får lyst til å fortsette. Jeg har hatt pauser fra vektløftingen og prøvd litt andre sporter blant annet MMA, men vender alltid tilbake til vektløfting. Hitra vektløfterklubb har betydd så og si alt for meg når det gjelder idretten min. Det er et veldig godt miljø å være en del av og særlig turene i forbindelse med konkurranser har vært noen høydepunkt. Jeg trener nå i Trondheim og her har jeg fått meg nye treningskamerater i Nidelv idrettslag.

Hva gir det deg å drive med vektløfting?

- Det gjør at jeg holder meg i form. I tillegg kan jeg se resultat over tid, ikke minst sette meg mål og jobbe mot dem.

Framgangen motiverer Kim Alexander Kvernø (t.h.) til å fortsette. Han skryter av det gode miljøet i Hitra vektløfterklubb, her med lagkameratene Tina Marie Kvernø, Eddy Knutshaug og Ole Magnus Strand. Foto: Hitra vektløfterklubb.

Begynner det ikke å bli veldig fullt i premiehylla di?

- Jeg har en og annen pokal, ja. Hvor mange har jeg faktisk ikke peiling på. Jeg har noen stående hjemme til mamma og til pappa, på hybelen og litt omkring. Men det er fortsatt plass til og meningen å få flere.

Hva er dine fremtidige ambisjoner innen vektløfting?

- Det hadde vært artig å delta i for eksempel EM, men da må det mye trening til. Det er absolutt noe det går an å jobbe mot. Skal ikke se bort i fra at det blir en dag.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no

Det norske laget under Nordisk mesterskap i vektløfting for ungdom og junior i Pori, Finland. Her sikret Kim Alexander seg bronsemedalje.