Ole Magnus Strand og Kim Alexander Kværnø fra Hitra vektløfterklubb stilte i helga på det norske laget som deltok i Nordisk mesterskap for ungdom og juniorer i Finland. Begge løftet seg til bronsemedaljer i sine klasser.

Ole Magnus Strand konkurrerte i 94 kg-klassen. - Litt uheldig i rykket der han startet på 110 kg som gikk lett.  Videre ble det bom på 2. rykket med 113 kg, men la på til 115 kg i 3. og lyktes med det.  I støt gikk det bedre, 1. støt på 137 kg ble velykket og la på til 143 kg i 2. støt, noe som er tangering av personlig rekord. Dette ble også godkjent, forteller vektløfterklubbenI et forsøk på nå opp til sølvplassen ble det lagt på til 148 kg,men det dessverre for tungt.

Kim Alexander Kværnø startet med 75 kg i rykk, som gikk bra. Han bommet på 2. løftet , men klarte 77 i rykk i tredje forsøk. I støt endte han med 99 kg etter et forsøk på 101 kg, som ikke lyktes. 77 kg i rykk og 99 kg i støt holdt likevel til bronsemedalje i klasse 62 kg.

Mesterskapene kommer tett for Hitra-løfterne nå. Neste helg er det Norgesmesterskap i Gloppen. Der deltar Hitra vektløfterklubb med fem utøvere.

Kim Alexander Kværnø, Hitra og Norge, til høyre.
Ole Magnus Strand, Norge og Hitra, til høyre
Ola Magnus Strand (t.v.) og Kim Alexander Kværnl