- Penger til gangvei mellom Nesset og Ervika kommer inn på statsbudsjettet for 2016, sa Mats Ulseth Ramo da han deltok i skoledebatten for Frp ved Frøya videregående skole, før kommunestyrevalget i høst.

Til lokalavisa utdypet han videre at Per Sandberg ville ta med prosjektet inn i statsbudsjettet til høsten.

- Akkurat dette prosjektet på Frøya har han blinket ut. Under besøket her ute fikk han jo innblikk i en 30 årig kamp for gangveien. At han nå internt blinker ut dette, er et klart signal om at prosjektet skal inn i statsbudsjettet for 2016, sa Ramo.

Men det stemmer ikke med det statbudsjettet Olga Rødsjø Johansen har sett gjennom, etter at forslaget ble lagt frem onsdag formiddag.

- Er vel årets største valgbløff

- Sitter og forsøker å få innblikk i statsbudsjettet,og hva det kan bety for meg personlig og Frøya kommune. Under skoledebatten 2.september uttalte Mats Ramo,FRP dette om gangvei Nesset-Ervika:"Denne veien kommer på statsbudsjettet!" Dette ble også tatt som nyhetssak i lokalavisa. Kan ikke se at denne strekningen er øremerket i budsjettet,kun en samlepott i "frie midler" til fylket.Hvis jeg har lest riktig,er vel dette årets største valgbløff?, skriver Johansen til oss.

Har lært en lekse

Mats Ulseth Ramo innrømmer nå at han tok feil.

- Jeg er ikke voldsomt overrasket. Men det går litt i mot de signalene som ble gitt internt i organisasjonen, sier Ramo, som er nestleder i Trondheim Frp.

- Men du var temmelig sikker da du ble intervjuet av lokalavisa?

- Jeg var rimelig sikker også. Men dette er kanskje en lekse lært fra min side. Det er dumt å være høy og mørk når resultatene uteblir, sier Ramo, som lover at han fortsatt vil prøve å få skaffe penger til gangveien.

- Jeg skal i alle fall jobbe for det. Vi kommer til å ta det inn i budsjettforhandlingene i fylkestinget, og vil spille det inn når vi internt skal forhandle om statsbudsjettet, sier Ramo.